BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Νέες πιέσεις από φθινόπωρο για το σκληρό σιτάρι διεθνώς

Μια από τις µεγαλύτερες σοδειές των τελευταίων 25 ετών θα συγκοµίσουν οι Καναδοί σιτοπαραγωγοί, σύµφωνα µε στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας (StatsCan), γεγονός που αναµένεται να πιέσει τις τιµές του προϊόντος, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Agrenda.

Νέες πιέσεις από φθινόπωρο για το σκληρό σιτάρι διεθνώς

3
0
Συγκεκριµένα, η παραγωγή θα ξεπεράσει κατά 3,7 εκατ. τόνους το µέσο όρο της χώρας που είναι περίπου 25 εκατ. τόνοι, φτάνοντας σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις τους 28,7 εκατ. τόνους το 2016/2017. Λίγο πιο πάνω βλέπουν την παραγωγή σιταριού του Καναδά οι αναλυτές του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας (USDA) στους 29 εκατ. τόνους.

«Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες έδωσαν ώθηση στις αποδόσεις. Ίσως η παραγωγή αγγίξει ακόµα και τους 30 εκατ. τόνους, σηµειώνοντας αύξηση κατά 9% από πέρσι λόγω καλύτερων αποδόσεων στο σκληρό σιτάρι», σηµειώνουν αναλυτές στο Reuters.  «Όταν πέφτει στην αγορά µεγάλη παραγωγή πέφτουν οι τιµές. Οπότε µόλις βγει ο Καναδάς θα δούµε νέες πιέσεις στις ήδη χαµηλές τιµές», τονίζει στην Agrenda ο πρόεδρος του Α.Σ. Σχηµαταρίου, ∆. Θεοδώρου.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία