BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Με ζήτηση τα βοοειδή από την Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές εξαγωγές ζώντων βοοειδών συνεχίζουν την καλή τους πορεία λόγω της σταθερής ζήτησης από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριµήνου του 2016, οι εξαγωγές ζώντων βοοειδών αυξήθηκαν κατά 30% συγκριτικά µε τα ήδη υψηλά επίπεδα του 2015, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.

Με ζήτηση τα βοοειδή από την Ευρώπη

0
0
Το εµπόριο ζώντων επικεντρώνεται σε χώρες γύρω από τη Μεσόγειο.  Η Τουρκία (100.000 κεφάλια) και το Λίβανο (45.000 κεφάλια) εξακολουθούν να είναι οι δύο πιο σηµαντικοί προορισµοί για το εµπόριο ζώντων βοοειδών τους 4 πρώτους µήνες του 2016 και αντιπροσωπεύουν µαζί περίπου το 50% του  συγκεκριµένου συνολικού εµπορίου.

Ο µεγαλύτερος ευρωπαϊκός προµηθευτής της Τουρκίας ήταν η Ουγγαρία, που έκανε εξαγωγές άνω των 33.000 ζώων την ίδια περίοδο. Το Ισραήλ πήρε τη θέση της Λιβύης ως ο τρίτος προορισµός του εµπορίου ζώντων βοοειδών.

Για το 2016, η ευρωπαϊκή παραγωγή βοδινού κρέατος αναµένεται να αυξηθεί περαιτέρω στα 2,4%, εξαιτίας µεγαλύτερου αριθµού σφαγίων και εξαιρετικά δυναµικών εξαγωγών των ζώντων βοοειδών.

Η καθαρή ευρωπαϊκή παραγωγή βοδινού κρέατος αυξήθηκε τους 4 πρώτους µήνες του 2016 κατά 2%. Η ισχυρή αύξηση του 2015  στα αγελαδινά κοπάδια κατά περίπου 400.000 κεφάλια, δεν αναµένεται να οδηγήσει σε αύξηση του αριθµού των σφαγίων πριν το τέλος του 2016 (να σηµειωθεί, πως µόνο τους 4 πρώτους µήνες αυτού του χρόνου οι σφαγές αυξήθηκαν µόνο κατά 0,9%).
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία