BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Στόχο τη Ρωσία βάζει το χοιρινό των ΗΠΑ

Εποχιακό ράλι τιµών σηµειώνεται τις τελευταίες δύο εβδοµάδες στα προθεσµιακά συµβόλαια του χοιρινού στο χρηµατιστήριο του Σικάγο µε τις τιµές να έχουν σπάσει το φράγµα των 69-70 σεντς και πλέον αγγίζουν τα 72,50 σεντς ανά λίµπρα.

Στόχο τη Ρωσία βάζει το χοιρινό των ΗΠΑ

2
0
Η άνοδος αυτή ευνόησε την αγορά να εµφανίσει σταθεροποιητικές τάσεις, σύµφωνα µε τον Tyler Fulton, διευθυντή διαχείρισης κινδύνων της H@ms Marketing Services.

Έκπληξη, βέβαια, αποτέλεσε η ανακοίνωση του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας (USDA) ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραµήνου του έτους, ίσως αναζητηθούν αποθέµατα χοιρινού περίπου 3-4% περισσότερα από πέρυσι. Το χρηµατιστήριο, λοιπόν, προσανατολίζεται στις ανάγκες της αγοράς, καθώς οι εξαγωγές είναι πιο αβέβαιες, ελέω της εµπορικής πολιτικής Τραµπ. Το Μεξικό καταναλώνει σήµερα περίπου 8% από το παραγόµενο αµερικάνικο χοιρινό, σε περίπτωση, όµως, «εµπορικού πολέµου» θα είναι από τα πρώτα αµερικανικά εµπορεύµατα στα οποία η χώρα θα «κλείσει την πόρτα»

Στο αντίποδα η Εθνική Ένωση Κρέατος Ρωσίας δήλωσε ότι αν αρθούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη χώρα, θα αρθεί το εµπάργκο της Μόσχας και θα ξεκινήσει και πάλι η εισαγωγή αµερικανικού χοιρινού. Οι ΗΠΑ άλλωστε, που κάποτε προµήθευαν µεγάλες ποσότητες χοιρινού στη Ρωσία, είναι πολύ πιο ανταγωνιστικές σε σύγκριση µε τη Βραζιλία, τον σηµερινό της προµηθευτή.  Μετά τη νίκη του Τραµπ και την υπόσχεσή για αποκατάσταση των σχέσεων µε τη Ρωσία δεν είναι καθόλου απίθανη η άρση του εµπάργκο µέχρι τα τέλη του 2017
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία