BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Εν αναμονή του αλωνισμού

O αλωνισµός ξεκίνησε σε κάποια ξερικά χωράφια στη χώρα µας, αλλά σταµάτησε λόγω των βροχοπτώσεων του προηγούµενου Σαββατοκύριακου. Επειδή η συγκοµιδή είναι σε πολύ αρχικό στάδιο δεν µπορούν να βγουν ακόµα ασφαλή συµπεράσµατα αναφορικά µε την ποιότητα και τις αποδόσεις.

Αναβιώνει το δίκκοκο σιτάρι

3
0
Φαίνεται οι πρωτεΐνες να είναι καλύτερες από πέρυσι, ενώ το ειδικό βάρος να είναι λίγο χαµηλότερο. Φυσικά τις επόµενες εβδοµάδες θα έχουµε καλύτερη εικόνα της παραγωγής. Στην εξαγωγή, για πρώτη φορά µετά από χρόνια, ακόµα δεν σηµειώνονται πράξεις. Παράλληλα, δεν υπάρχουν νέα αναφορικά µε τις τιµές παραγωγού. Κρίνοντας πάντως από την κινητικότητα της αγοράς, είναι πολύ πιθανό οι ανοιχτές τιµές να διαρκέσουν περισσότερο από τις προηγούµενες σεζόν
Στα σκληρά στάρια, οι τιµές στην Φότζια σταθεροποιούνται στα χαµηλά τους. Συγκεκριµένα για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 65%) κυµαίνονται στα 185-190 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα (ειδικό βάρος 77-78 kg/hl, πρωτεΐνη 11%, υαλώδη 40%) στα 175-180 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού. 

Από τη Γαλλία λαµβάνουµε ενθαρρυντικά µηνύµατα αναφορικά µε τις τιµές. Ενώ µέχρι τα µέσα Μαΐου οι τιµές κυµαίνονταν στα 205 ευρώ ο τόνος, έκτοτε έχει καταγραφεί άνοδος 30 ευρώ ο τόνος (235 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι). Ο βασικός λόγος της ανόδου είναι η µειωµένες εκτιµήσεις για τις επερχόµενες παραγωγές.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο δεν έχουν µεταβληθεί ιδιαίτερα. Η συγκοµιδή στις ΗΠΑ εξελίσσεται οµαλά σε παρόµοιο ποσοστό µε το αντίστοιχο περσινό. Αντιθέτως ποιοτικά φαίνεται υποδεέστερη η φετινή σοδειά ενώ οι αποδώσεις δεν είναι υποσχόµενες. Στη Γαλλία, οι συνεδριάσεις είναι υποτονικές µε απουσία πράξεων στην φυσική αγορά. Παράλληλα οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται, το ευρώ ενισχύεται και αυτό πιέζει λίγο τις ευρωπαϊκές τιµές. Ως αποτέλεσµα οι τιµές συµβολαίων Σεπτεµβρίου 17 πλέον κυµαίνονται στα 165 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι.



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία