BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ισχυρό το ρίσκο της αποθήκευσης για το καλοκαιρινό κρεµµύδι

Μειωµένες περίπου 30% είναι οι τιµές για τα καλοκαιρινά ξερά κρεµµύδια καθώς από τα περσινά επίπεδα των 15 λεπτών, φέτος δεν ξεπερνούν τα 7-10 λεπτά στο χωράφι σε Θήβα και Βοιωτία. Χαµηλά κινούνται και οι τιµές στη Λάρισα, µεταξύ 13-17 λεπτών όταν πέρσι έφταναν έως και τα 20 λεπτά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Ισχυρό το ρίσκο της αποθήκευσης για το καλοκαιρινό κρεµµύδι

12
0
Από την άλλη, αν και η ζήτηση για τα χοντρά (µεγέθη 60-90) ειδικά από την εστίαση, τη βιοµηχανία κρεατοσκευασµάτων και των φρεσκοκοµµένων σαλατών κρίνεται ικανοποιητική, αυτό δεν µεταφράζεται σε καλύτερες τιµές για τους παραγωγούς.

«∆εν υπάρχει ζήτηση και γι’ αυτό είναι πολλά τα κρεµµύδια», σηµειώνει στην Agrenda ο παραγωγός από τη Θήβα Γιάννης Χρόνης. Σύµφωνα µε τον ίδιο, «αν λάβουµε υπόψη µας το υψηλό κόστος παραγωγής (600-800 ευρώ το στρέµµα), το να επιλέξει κανείς την αποθήκευση για 2 µήνες σηµαίνει επιπλέον 4-5 λεπτά ή τους ψυκτικούς θαλάµους για 3 µήνες επιπλέον 10 λεπτά, οπότε µ’ αυτές τις χαµηλές τιµές, αυτή η κίνηση έχει πολύ µεγάλο ρίσκο».



«Η παραγωγή και η ποιότητα πήγε πολύ καλά φέτος, αλλά υπάρχει πρόβληµα διάθεσης. Προερχόµαστε από µια άσχηµη χρονιά και συνεχίζουµε στο ίδιο τέµπο. Αναγκαστικά θα αποθηκεύσουµε αλλά το κόστος είναι πολύ µεγάλο, ειδικά λόγω του ακριβού ρεύµατος αν µπουν σε ψυγεία», αναφέρει ο παραγωγός από τη Θήβα Παναγιώτης Αντωνάκης. Για το θέµα της µειωµένης εγχώριας κατανάλωσης ο Σπύρος Σκύφτας, γεωπόνος, παραγωγός και πρόεδρος του Α.Σ. Οπωροκηπευτικών Λάρισας, τονίζει: «έχουν σταµατήσει οι καταναλωτές να αγοράζουν µεγάλες ποσότητες κρεµµυδιών». σύµφωνα µε τον ίδιο το κρεµµύδι έρχεται να προστεθεί σε µια σειρά προϊόντων που ήταν χαµηλά όπως το σιτάρι και το καλαµπόκι

Φέτος, την κατάσταση στην αγορά κρεµµυδιού δεν εξισορρόπησε ούτε η αυξηµένη ζήτηση λόγω τουρισµού το καλοκαίρι από την εστίαση. Οπότε τώρα οι Θεσσαλοί παραγωγοί που είδαν από το πλεόνασµα προσφοράς να πιέζονται οι τιµές, ευελπιστούν ότι το χειµώνα η ζήτηση από τις βιοµηχανίες (αλλαντικά, κρεατοσκευάσµατα, σάλτσες, φρεσκοκοµµένες σαλάτες) θα αποσυµπιέσει την αγορά
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία