BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Με άδειες αποθήκες, ως 23 λεπτά τα τελευταία τριφύλλια

Οι καλές ροές και η υψηλή ζήτηση από τα νησιά και την Πελοπόννησο για τριφύλλια έφεραν τις τιµές παραγωγού στα επίπεδα των 23 λεπτών το κιλό. Το ρεπορτάζ από τις βασικές ζώνες παραγωγής λέει πως, παρά τα αυξηµένα στρέµµατα, οι τιµές παραγωγού στα µέσα Ιανουαρίου κρατήθηκαν σε ένα αρκετά καλό επίπεδο, ενώ τα αποθέµατα φθίνουν διαρκώς.

Με άδειες αποθήκες, ως 23 λεπτά τα τελευταία τριφύλλια

2
0

Ενδεικτικά, στις Σέρρες οι παραγωγοί πωλούν το ανώτερο προς 17 λεπτά το κιλό, ενώ στους τέσσερις νοµούς της Θεσσαλίας καταγράφονται εµπορικές πράξεις µε 19 και 20 λεπτά.

∆εν λείπουν περιπτώσεις, όµως, όπως στον Τύρναβο, όπου οι παραγωγοί εισπράττουν µόλις 15-16 λεπτά, όπως δήλωσε στην Agrenda o αγρότης  Χρήστος Μπράτσης.

Στη Λιβαδειά οι υψηλότερες τιµές για τον παραγωγό

Στον αντίποδα, µακράν οι υψηλότερες τιµές καταγράφονται σε Βοιωτία και Φθιώτιδα, όπου οι παραγωγοί πληρώνονται και 23 λεπτά του ευρώ. Όπως εξηγεί ο Βοιωτός Γιάννης Βάγγος «η ζήτηση που καταγράφεται φέτος είναι εξαιρετικά έντονη και µπορώ να πω και έως έναν βαθµό αξιοπερίεργη».

Σηµειωτέον ότι ειδικά φέτος πολλοί Κρητικοί και νησιώτες µετακινήθηκαν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Πρόσθετη βοήθεια στους αγρότες έδωσε και η κατανάλωση από κτηνοτροφικές µονάδες των ∆ωδεκανήσων, µε χαρακτηριστικό το παράδειγµα της Ρόδου.

Για µια ακόµα χρονιά όµως την αγορά στα τριφύλλια χαρακτήρισαν οι «µαύρες» συναλλαγές, πάνω στην αγωνία των παραγωγών να µειώσουν την φορολογική επιβάρυνση και τον ΕΦΚΑ, ενώ δεν έλειψαν και περιπτώσεις αθέτησης συµφωνιών και µη πληρωµών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία