BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Κατενάτσιο παίζουν προς το παρόν οι Ιταλοί για τιμή στο σκληρό σιτάρι

Από τα διεθνή χρηµατιστήρια και τις καιρικές συνθήκες που φαίνεται να δηµιουργούν προβλήµατα στις παραγωγές της Αυστραλίας, των ΗΠΑ, αλλά και της Ρωσίας, µε σοβαρό ενδεχόµενο σηµαντικού περιορισµού των αποθεµάτων, έρχονται αισιόδοξα µηνύµατα για την αγορά του σκληρού σίτου.

Κατενάτσιο παίζουν προς το παρόν οι Ιταλοί για τιμή στο σκληρό σιτάρι

1
0

Οι προβλέψεις που κάνουν λόγο για µειωµένες σοδειές και αυξηµένη κατανάλωση δίνουν µια τάση αύξησης των τιµών µέσα στο καλοκαίρι.

Για την ώρα, πάντως, η εικόνα από τα αλώνια είναι αρκετά καλή, ενώ θεωρείται ότι οι πρόσφατες βροχές δεν έκαναν µεγάλες ζηµιές στην καλλιέργεια. Ωστόσο πρέπει να σηµειωθεί ότι το τελευταίο διάστηµα οι εµπορικές πράξεις είναι ελάχιστες, η εξαγωγή σχεδόν «νεκρή», ενώ και τα φετινά αποθέµατα είναι ακόµα αρκετά, λίγο κάτω από τους 200.000 τόνους και οι µύλοι υπερ-καλυµµένοι.

Στα θετικά της περιόδου αυτής και η άνοδος στα µαλακά σιτάρια στο Σικάγο, λόγω της ξηρασίας στις ΗΠΑ και των καθυστερήσεων στις εαρινές σπορές της Ρωσίας. Μάλιστα, η άνοδος αυτή πέρασε εύκολα και στη Γαλλία, όπου εντάθηκε λόγω της πτώσης του ευρώ έναντι του δολαρίου, µε τους αναλυτές να ελπίζουν να καταφέρει έστω εν µέρει να  τραβήξει και τα σκληρά σιτάρια.

Εν τω µεταξύ, µέσα στην εβδοµάδα, στα χρηµατιστήριο το µαλακό σιτάρι σηµείωσε άνοδο τις 6 από τις 7 τελευταίες ηµέρες, φθάνοντας κοντά στην προηγούµενη υψηλότερη τιµή της περιόδου (4 Μαΐου). Κύριος λόγος είναι οι ανησυχίες για την ελάττωση των αποθεµάτων εξ αιτίας της ξηρασίας σε σηµαντικές εξαγωγικές χώρες.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία