BACK TO
TOP
Βιολογική Παραγωγή

Τα λάθη ΟΠΕΚΕΠΕ «στερούν» τις ενισχύσεις στους βιοκαλλιεργητές Λακωνίας

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν από 500 ευρώ έως και 25.000 ευρώ έρχονται οι βιοκαλλιεργητές Λακωνίας, τόσο για τη διετία όσο και για την πενταετία, λόγω των λαθών που έχουν προκύψει από το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ υπογραμμίζει η Ένωση Βιοκαλλιεργητών του νομού.

Τα λάθη ΟΠΕΚΕΠΕ «στερούν» τις ενισχύσεις στους βιοκαλλιεργητές Λακωνίας

5
0

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ενημερώνονται οι παραγωγοί που έκαναν ενστάσεις για την πληρωμή της βιολογικής γεωργίας του έτους 2012 ότι ενδέχεται να μη δικαιωθούν και να χάσουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της, που υπογράφει ο πρόεδρος Καραμπάσης Δημήτρης, η Ένωση Βιοκαλλιεργητών της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας αναφέρει ότι συνεδρίασε εκτάκτως τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 με μοναδικό θέμα την «Εξέταση των 320 ενστάσεων που έχουν υποβληθεί για το πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας και ειδικά για την κατάσταση πληρωμής για το έτος 2012». Οι ενστάσεις εξετάζονται από τριμελή επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Μετά από συζήτηση, αποφασίστηκε ομόφωνα, να ενημερωθούν οι παραγωγοί που έκαναν ενστάσεις μέσω των γεωπόνων – μελετητών ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην δικαιωθούν, λόγω των λαθών που προκύπτουν από το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Επιπρόσθετα, εκτιμάται ότι τα ποσά που θα χαθούν για κάθε δικαιούχο είναι της τάξεως από 500 ευρώ έως και 25.000 ευρώ για τη διετία ή την πενταετία. Επιπλέον αυτό δημιουργεί δεδομένο και για την ενίσχυση που αφορά το έτος 2013.

Κατόπιν των ανωτέρω, καλούνται οι βιοκαλλιεργητές της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας που έχουν υποβάλλει ενστάσεις και οι οποίες ελέγχονται τώρα να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών.

Η ενημέρωση και κινητοποίηση όλων κρίνεται αναγκαία και άμεση».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία