BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Μεσοκαλόκαιρο σε 2 δόσεις τα νιτρικά της πενταετίας

Σε δύο δόσεις, η πρώτη μέχρι τα μέσα Ιουλίου και η δεύτερη ύψους 2 εκατ. ευρώ περί τα τέλη Αυγούστου, ανακοίνωσε ότι θα πληρωθούν τα προγράμματα νιτρορύπανσης της πενταετίας του έτους 2014 ο υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Σγουρίδης, στους βοοτρόφους με τους οποίους συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Μεσοκαλόκαιρο σε 2 δόσεις τα νιτρικά της πενταετίας

0
0

Επιπλέον, αναφορικά με τα νιτρικά του 2013, ο κ. Σγουρίδης δεσμεύτηκε ότι οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν και σ’ αυτή την περίπτωση σε δύο δόσεις, με την πρώτη ύψους 12 εκατ. ευρώ τον Μάιο και η δεύτερη τον Ιούνιο για ποσό 3 εκατ. ευρώ. Τέλος, σχετικά με τα υπόλοιπα του 2012 –την εκκαθάριση – ο υφυπουργός την τοποθετεί στα μέσα Απριλίου.   

Τέλος, επαναλαμβάνοντας το πλάνο του υπουργείου για την εξόφληση των βιολογικών, ο κ. Σγουρίδης το τοποθετεί ως εξής: Για το 2012 σε δύο δόσεις, μέσα Απριλίου και τέλη του μήνα, με 5 εκατ. ευρώ, για το 2013 πάλι δύο δόσεις, η πρώτη περί τα τέλη Μαΐου και η δεύτερη στα μέσα Ιουλίου, και για το 2014, οι δύο δόσεις τοποθετούνται μία περί τα μέσα Αυγούστου με 35 εκατ. ευρώ και η δεύτερη τέλος του ίδιου μήνα με 10 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, προσπαθώντας να διασφαλίσει οποιαδήποτε καθυστέρηση στο πρόγραμμα που ο ίδιος ανακοίνωσε, έσπευσε να διευκρινίσει ότι «στο παραπάνω χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να υπολογίζουμε 15-20 μέρες που απαιτεί η διαδικασία αποστολής της δισκέτας με τα ονόματα των δικαιούχων από το υπουργείο στην Τράπεζα Πειραιώς και εν συνεχεία η έγκριση των πληρωμών από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να κατατεθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των παραγωγών».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία