BACK TO
TOP
Γνώμες

Αναμενόμενη η διόρθωση, τα βλέμματα στις ΗΠΑ

Η μικρή διόρθωση δεν επηρέασε την αγορά, καθώς η αύξηση της ζήτησης στήριξε τις τιμές στο χρηματιστήριο.

Με βοήθεια από το δολάριο κατόπιν ανακοινώσεων της FED

3
0
Καθώς υποτιμήθηκαν τα προβλήματα στη σοδειά της Αμερικής, η αγορά διόρθωσε μετά το χρηματιστηριακό ράλι. Η τροπική καταιγίδα «Κάρεν» πέρασε χωρίς να προκαλέσει προβλήματα στη σοδειά, με αποτέλεσμα να καθησυχαστούν οι αναλυτές. Η καθυστέρηση της σοδειάς των ΗΠΑ, πάνω στην οποία είχε στηριχτεί το πρόσφατο ράλι, φαίνεται για την ώρα να μην εντείνεται, ενώ με μικρά προβλήματα προχωρούν οι σοδειές σε Ινδία και Κίνα.

Ενθαρρυντικό είναι πως με τη διόρθωση της αγοράς αυξήθηκε η ζήτηση για ίνα, αποδεικνύοντας πως οι κλώστες στηρίζουν έστω και χωρίς ενθουσιασμό τις τιμές σχετικά γρήγορα ή αλλιώς δεν αναμένουν μεγάλη πτώση βραχυπρόθεσμα. Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, είναι πιθανό προσεχώς να δούμε τις τιμές Δεκεμβρίου να ανακάμπτουν, ωστόσο η πιθανότητα μιας σημαντικής χρηματιστηριακής ανόδου είναι μικρή.

Ελληνική αγοράΟι χρηματιστηριακές τιμές διόρθωσαν αλλά με δυσκολία ακολουθούν οι τιμές της σοδειάς μας, καθώς τα σύσπορα είναι αγορασμένα νωρίτερα σε υψηλά επίπεδα.

Λιγοστές πωλήσεις σημειώθηκαν στην Τουρκία στα επίπεδα των 1,96-1,97 δολάρια το κιλό (1,44-1,45 ευρώ το κιλό), ενώ εμπορικοί οίκοι κατόπιν της πτώσης προσφέρουν επίπεδα ελαφρά χαμηλότερα. Εν τω μεταξύ, τα μεταβροχικά βαμβάκια είναι σαφώς χαμηλότερα σε χρώμα σε σχέση με τα «πρώτα χέρια», γεγονός το οποίο δυσκολεύει τους πωλητές να πιάσουν υψηλότερες τιμές.

Η συγκομιδή οδεύει προς την ολοκλήρωσή της και οι αποδόσεις είναι αρκετά καλές πανελλαδικά. Οι τιμές συσπόρου ήταν κατά γενική ομολογία πιο πάνω από τις αρχικές προσδοκίες και το μόνο που εκκρεμεί σε μερικές περιπτώσεις είναι η πληρωμή των παραγωγών.

Παπαδογιάννης Γιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία