BACK TO
TOP
Γνώμες

Σε αποτυχημένα χνάρια ο ΕΛΓΟ

Επιµονή σε κοµµατισµό, γραφειοκρατία και σπατάλη αποτυπώνεται στο σχέδιο νόµου για τον αγροτικό οργανισµό ΕΛΓΟ – ∆ήµητρα που βγήκε σεργιάνι για διαβούλευση• προβλέπονται 1.000 υπάλληλοι, 200 περίπου προϊστάµενοι, πρόεδρος και διευθύνων οριζόµενοι από τον υπουργό, ∆.Σ. πελατειακής λογικής• µε τέτοια ‘µεταρρύθµιση’ του ∆ηµοσίου, Ελλάδα, καληνύχτα.

Να ξεσκουμπισθούν

0
1
Αντί για πρόεδρο, διευθύνοντα και 4 γενικές δ/νσεις θα έφτανε ένας πρόεδρος-γενικός δ/ντής (President-Directeur General στη χώρα του Obelix). Στις 64  σελίδες του φλύαρου κειµένου του σχεδίου νόµου µε µεγαλόστοµες παπάρες έχουν διεισδύσει φιλοτοµαριστικές επιδιώξεις, όπως η εσωτερική προκήρυξη για τις θέσεις των γενικών δ/ντών (πλην της έρευνας)• να µείνουµε οι ίδιοι, όχι να µας έρθει κανένας απέξω και χαλάσει την πιάτσα.         

Ανάλογο περίπου νοµοσχέδιο είχε έρθει πριν από τρία χρόνια επί Σκανδαλίδη, αλλά ναυάγησε µε γαλάζια τορπίλη. Από τότε ο Οργανισµός, χωρίς στέρεα νοµική βάση, παραπαίει. Στο κυνήγι του, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους λόγω µη εφαρµογής ενιαίου µισθολογίου και η Γενική Επιθεώρηση ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης για περίεργες πληρωµές. Ο Οργανισµός από µοχλός αγροτικής ανάπτυξης που έπρεπε να είναι, έχει καταντήσει τροχοπέδη κάθε σωστής αναπτυξιακής πρωτοβουλίας. Στους σπόρους του καπνού, όπου ο Οργανισµός έχει άτυπο µονοπώλιο µε σηµαντικές δυνατότητες εξαγωγών λόγω πιστοποίησης, τα πράµατα είναι κολληµένα

Μαντάρα τα κάνανε και µε τη βιοµηχανική κάνναβη που αντί να  τρέξουνε την Κ.Υ.Α., µπερδέψανε τα πόδια τους και ξεµείνανε. Για να µη χαθεί και η προσεχής άνοιξη (εποχή σποράς κάνναβης) έχει δοθεί η ευκαιρία στον ΕΛΓΟ να υλοποιήσει ερευνητικό πειραµατικό έργο ώστε η κάνναβη να δείξει τις δυνατότητές της, εδώ στα δικά µας χωράφια, ποσοτικά και ποιοτικά• για να εκτιµηθούν σωστά οι πραγµατικές προοπτικές της στην Ελλάδα ως βιοµηχανικού φυτού και όχι µόνο. Θα δούµε αν υπάρχει στον Οργανισµό υπόλειµµα φιλότιµου και στη γενική δ/νση έρευνας δυνατότητα διεξαγωγής σοβαρής δουλειάς.      

Εμμανουηλίδης Ηλίας
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

20-10-2014 10:56Μαρία

Ο Πάτερ Χρήστος έκτισε την εκκλησία του Αγίου Μάρκου όταν ήταν 60 χρονών. Λειτούργησε την εκκλησία για 10 χρόνια, ουδέποτε δέχθηκε να πάρει μισθό. Δείτε τι μας είπε για τη κάνναβη. http://youtu.be/E2cpwEJ313I?list=PLfkvp1-L8kUg68ILpi_oqNWLyjAXmJGnl

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία