BACK TO
TOP
Γνώμες

Στόχος τα 80 σεντς για τα λευκά ελληνικά βαμβάκια

Συνεχίζει τη θετική του πορεία το βαμβάκι, κατακτώντας όλο και λίγο υψηλότερες τιμές. Κατόπιν του τελευταίου ανοδικού ξεσπάσματος, η αγορά δείχνει να ισορροπεί στα 73 σεντς ανά λίμπρα κι εφόσον βγουν ενθαρρυντικά για τις τιμές νέα στην αναμενόμενη έκθεση προσφοράς και ζήτησης βάμβακος, οι αναλυτές δεν αποκλείουν μια δοκιμή για τα 75 σεντς ανά λίμπρα.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

1
0

Παράλληλα, η διόρθωση του δολαρίου έναντι του ευρώ δίνει ώθηση σε όλα τα εμπορεύματα. Στη φυσική αγορά, κατόπιν της αλλαγής του έτους, η δραστηριότητα επανέρχεται με τα κλωστήρια να καλύπτουν μόνο άμεσες ανάγκες.

Η ελληνική αγορά

Ζήτηση εξακολουθεί να υφίσταται για τη σοδειά μας, όμως οι προσφορές μας χαρακτηρίζονται από τους εμπορικούς οίκους ως μη ανταγωνιστικές. Ζητάμε περίπου 5-6 σεντς ανά λίμπρα πάνω από τις τιμές Μαρτίου ‘17 ανάλογα ποιότητας, δηλαδή σήμερα 78,50-79,50 σεντς. Οι κλώστες όμως για την ώρα δεν δείχνουν έτοιμοι να ακολουθήσουν αυτά τα επίπεδα, με αποτέλεσμα να αγοράζουν μικρές ποσότητες μόνο όταν είναι απαραίτητο. Οι αγορές της Αιγύπτου και Τουρκίας θεωρούνται πρόσφατα πιο δραστήριες, ενώ η Άπω Ανατολή έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε εναλλακτικές μεγάλες σοδειές. Βέβαια, η Τουρκία βάλλεται από τη συνεχιζόμενη υποτίμηση της λίρας, η οποία σίγουρα επηρεάζει τις εισαγωγές ίνας.

Γιάννης Παπαδογιάννης

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία