BACK TO
TOP
Γνώμες

Ένα ΟΣΔΕ από το χθες

Είναι πολύς καιρός τώρα που σ’ αυτήν τη χώρα, θέλουµε να πάµε µπροστά και κοιτάζουµε συνεχώς πίσω. Το βλέπουµε εδώ και χρόνια στην περιβόητη διαπραγµάτευση µε τους πιστωτές, το παρατηρούµε στις µακραίωνες συζητήσεις για την αναθεώρηση του φορολογικού συστήµατος και την πάταξη της φοροδιαφυγής, το εντοπίζουµε και στην ταλαιπωρηµένη, κάθε χρόνο, υπόθεση υποβολής των δηλώσεων ΟΣ∆Ε.

Η χώρα στον βάλτο

2
2
Το τελευταίο, αποτελεί µια µικρογραφία της κακοδαιµονίας που χαρακτηρίζει τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της δηµόσιας διοίκησης, τη βαθιά διάβρωση που αυτή υφίσταται από τα κάθε είδους ιδιωτικά συµφέροντα που καραδοκούν και την αναβλητικότητα των υπεύθυνων αρχών να δώσουν ένα τέλος σε νοσηρά καθεστώτα, ακόµα κι όταν έχουν εντοπίσει για τα καλά το πρόβληµα και αντιλαµβάνονται τις επιπτώσεις που αυτό έχει στην πρόοδο της κοινωνίας

Το λέµε ξεκάθαρα. ∆εν θα διαθέταµε ούτε µια γραµµή σ’ αυτή την εφηµερίδα για το σπάταλο από κάθε άποψη καθεστώς του ΟΣ∆Ε, αν δεν ήµασταν βέβαιοι ότι, πέραν της οικονοµικής επιβάρυνσης που µεταφέρει στις πλάτες των αγροτών και πέραν της διαδικασίας εύκολου πλουτισµού που εξασφαλίζει σε µια µικρή παρέα επιτηδείων, αποτελεί µόνιµη πηγή στρέβλωσης της παραγωγικής διαδικασίας και απαξίωσης ενός κρίσιµου εργαλείου, όπως θα µπορούσε από τη φύση της να είναι η «βιβλιοθήκη του ΟΣ∆Ε» για τη χάραξη αγροτικής πολιτικής

Σηµειωτέον ότι οι λεγόµενες υπηρεσίες του ΟΣ∆Ε, αποτέλεσαν από τις αρχές της περασµένης 10ετίας τον «δούρειο ίππο» για τον εκφαυλισµό, τον αποπροσανατολισµό και την εξαθλίωση του συνεταιριστικού κινήµατος. Στη συνέχεια λειτούργησαν ως µέσο για τον πιστωτικό έλεγχο των χρηµατοροών προς τον αγροτικό χώρο, ανάγκη πάνω στην οποία οικοδοµήθηκε, σαν πύργος στην άµµο, το αµαρτωλό σχέδιο υφαρπαγής πόρων εις βάρος των αγροτών από µια µικρή περιθωριακή παρέα.

Σήµερα, εκτός από θερµοκήπιο µιας σκανδαλώδους ανάθεσης έργου σε έναν φορέα που δεν είναι σε θέση να προσφέρει τίποτα το ουσιώδες, συνιστά πηγή σπατάλης, αναχρονισµού, ταλαιπωρίας και απουσίας σχεδιασµού για το αύριο της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Είναι αυτό που κρατάει δεµένο τον αγροτικό χώρο στο χθες.             


Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

26-02-2017 16:07Δημος

...ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ....

Απάντηση

20-02-2017 10:34KP

Ποια ειναι αυτη η 'περιθωριακή παρέα'?. Γιατι δεν τους ονομαζεται? Πρεπει να ξερουμε ετσι ωστε να μπορουμε να αντιδρασουμε.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία