BACK TO
TOP
Γνώμες

Προφάσεις εν αμαρτίαις

Οι λύσεις που προσφέρονται απλόχερα αυτό τον καιρό, λόγω της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας (πληροφορική - τηλεπισκόπιση - γεωπληροφορία) είναι ανεξάντλητες. Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι υπεύθυνες αρχές, που να τις διαχειρίζονται προς όφελος της κοινωνίας, χωρίς να επιτρέπουν στον κάθε τυχάρπαστο να τις µοσχοπουλάει ως δικές του ανακαλύψεις και εφευρέσεις.

Η χώρα στον βάλτο

1
0

Οι πληροφορίες της Agrenda θέλουν, αυτά τα χρόνια, τόσο στα πανεπιστήµια όσο και σε δηµόσιους οργανισµούς και ιδρύµατα (έρευνας) που έχουν επιφορτισθεί αυτό το αντικείµενο, δηλαδή την οπτικοποίηση των γεωχωρικών στοιχείων και την αποτύπωση των ηλεκτρονικών χαρτών, να έχουν κάνει πολλή δουλειά, δουλειά η οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων παραµένει «θαµµένη» σε αραχνιασµένους server και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Λέγεται για παράδειγµα, ότι µε βάση τα στοιχεία και τα ηλεκτρονικά συστήµατα που έχει στη διάθεσή του σήµερα ο ΟΠΕΚΕΠΕ, µπορεί να αποτυπωθεί ανά πάσα στιγµή και µε απόλυτη ακρίβεια, η εικόνα του κάθε αγροκτήµατος, το είδωλο της κάθε παραγωγικής γης και του κάθε βοσκότοπου σε ολόκληρη την επικράτεια. Μπορεί, όπως αναφέρουν, οι έχοντες καλή γνώση των δεδοµένων, να αποτυπώνεται στο δευτερόλεπτο το είδος και η κατάσταση της κάθε καλλιέργειας. Έτσι στο εξής καθίσταται περιττή η δήλωση ΟΣ∆Ε, την οποία υποχρεώνονται να υποβάλλουν κάθε χρόνο οι αγρότες, καταβάλλοντας µάλιστα γι’ αυτό υψηλό τίµηµα.

Η αξιοποίηση και µόνο των δεδοµένων και των αντίστοιχων τεχνολογικών υποδοµών, καθιστά δυνατή την προσυπογραφή και µόνο των αντίστοιχων στοιχείων – ευρηµάτων από τους ενδιαφερόµενους – δικαιούχους των κοινοτικών ενισχύσεων, χωρίς καµιά άλλη διαδικασία.

Η αξιοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της βάσης δεδοµένων, καθίσταται θέµα τιµής για κάθε υπεύθυνη πολιτική αρχή. Όλα τ’ άλλα συνιστούν προφάσεις εν αµαρτίαις. 

Γιάννης Πανάγος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία