BACK TO
TOP
Γνώμες

Αναβάλλονται για δέκα μέρες οι διαπραγματεύσεις στο βαμβάκι

Χωρίς ιδιαίτερες εξελίξεις κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά βάμβακος αυτή την εβδομάδα, με τις τιμές να διατηρούνται στο εύρος 87-89 σεντς ανά λίμπρα με αδυναμία να σπάσει τα 90 σεντς ανά λίμπρα.

Μοναδική παραφωνία για το βαμβάκι η ισοτιµία του δολαρίου

1
0

Επί της ουσίας οι συνεδριάσεις εξαρτώνται από τα νέα για τη σοδειά στο Δυτικό Τέξας, καθώς η εκτεταμένη ξηρασία λένε ότι θα αυξήσει το ποσοστό των «παρατημένων» χωραφιών, κάτι που φυσικά ενισχύει την αγορά. Εν τω μεταξύ, οι πληροφορίες για βροχές, διόρθωσαν ελαφρά την αγορά. Στο επόμενη έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας USDA θα αποτυπωθούν ακόμα καλύτερα οι πορείες των σοδειών.

Η ελληνική αγορά

Τίποτα το σημαντικό στην ελληνική αγορά βάμβακος αυτό το διάστημα, καθώς οι περισσότεροι έμποροι τόσο στη χώρα μας όσο και στις χώρες με τις οποίες έχουμε συναλλαγές βρίσκονται σε καλοκαιρινή άδεια, όποτε οι διαπραγματεύσεις αναβάλλονται για μία με δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι προπωλήσεις της νέας σοδειάς πλησιάζουν τους 60.000 τόνους και η πιο πρόσφατη βάση που πληρώθηκε ήταν λίγο παραπάνω από τα 5 σεντς πάνω από τις αντίστοιχες τιμές Δεκεμβρίου ‘18. Εν τω μεταξύ, η πορεία της σοδειάς για την ώρα κρίνεται θετική με τις βροχές να θεωρούνται στις περισσότερες των περιπτώσεων ευεργετικές για τα χωράφια.

Γιάννης Παπαδογιάννης

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία