BACK TO
TOP
Beer & Brunch

Δύο νομάδες ζυθοποιοί με αγάπη για τον τόπο τους

Δύο νοµάδες ζυθοποιοί που γνώρισαν την τέχνη της µπύρας κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο εξωτερικό, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάµεις τους δηµιουργώντας τη µικροζυθοποιία Πρεβέζης, µε την ονοµασία «Local Heros».

local-heroes-craft-beer

Γιώργος Λαμπίρης

100
1

Η πρώτη τους ετικέτα είναι µία ευκολόπιοτη Lager µε την ονοµασία «Ακτή», η οποία έγινε πραγµατικότητα σε συνεργασία µε τη Ζυθοποιία Πηνειού στη Λάρισα και τον Γιώργο Πέτρου. Ο λόγος για τον Γιώργο Χαλκίδη, ιδιοκτήτη της εταιρείας iFrame µε έδρα την Πρέβεζα και δραστηριότητα στον τοµέα της δηµιουργίας εταιρικής ταυτότητας για επιχειρήσεις, και τον συνέταιρό του, Νίκο Τόλη, ο οποίος διατηρεί εταιρεία κάλυψης ηχητικών υποδοµών. Η δηµιουργία των «Local Heros», δεν ήταν η πρώτη σύµπραξη µεταξύ τους, καθότι ήδη διατηρούν και ένα µπαρ µε την ονοµασία «Αποθήκη». «Η παραµονή µας στο εξωτερικό µας βοήθησε να κατανοήσουµε την κουλτούρα της µπύρας. Είχαµε εκτεταµένη τριβή µε αυτήν και την κουλτούρα που πρεσβεύει, σε µπαρ, ζυθοποιεία, µικροζυθοποεία του εξωτερικού. Και ερχόµενοι στην Ελλάδα ασχοληθήκαµε µε το home brewing», λέει ο Γιώργος Χαλκίδης.

Η κοινή τους επιθυµία να ξεκινήσουν να ζυθοποιούν, ήρθε να απαντήσει «στην ανάγκη που υπήρχε στην περιοχή για µία ποιοτική Lager. Η Πρέβεζα προσφέρει καλή κουζίνα, η οποία έως τώρα δεν συνοδευόταν από µία µπύρα. Η Ακτή επιδίωξε να ταιριάξει µε την ευρύτερη ανάγκη για µία ευκολόπιοτη µπύρα», συµπληρώνει ο κ. Χαλκίδης.  Εκτός από τη Lager που ήδη παρουσίασαν, ετοιµάζουν µία IPA. «Η συγκεκριµένη ετικέτα µας απασχολεί λίγο περισσότερο, καθότι θέλουµε να πετύχουµε ισορροπία. Θα περιέχει λυκίσκους από την Καλιφόρνια και θα επιδιώξουµε να µην είναι έντονα πικρή στη γεύση. Θα έλεγα ότι µου ταιριάζει πάρα πολύ η Double Hazy Jane IPA της Brewdog ως προς τα γευστικά της χαρακτηριστικά. Θα ήθελα η δική µας µπύρα να εµπεριέχει τροπικά αρώµατα µάνγκο καθώς και εσπεριδοειδών. Κι αυτή τη δουλεύουµε στη Ζυθοποιία Πηνειού». Στα επόµενα βήµατα είναι να δηµιουργήσουν και µία τρίτη µπύρα, η οποία θα περιέχει συστατικό, που θα είναι συνδεδεµένο µε την ευρύτερη διατροφική παράδοση της Πρέβεζας. Ωστόσο, σύµφωνα µε τον Γιώργο Χαλκίδη, µένει να αποδειχθεί ότι το πάντρεµα της µπύρας µε το συστατικό που θα επιλεγεί, είναι αρµονικό. Στόχος είναι µε αυτή την κίνηση να αποκτήσει πανελλαδική απήχηση η προσπάθειά τους.



Ο Γιώργος Χαλκίδης είναι ένας εκ των συνιδρυτών της νομαδικής μικροζυθοποιίας Local Heros, που δημιουργήθηκε στην Πρέβεζα.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία