BACK TO
TOP
Branding

Πριν από την κυκλοφορία, η ζήτηση για μωβ ντομάτα υπερβαίνει ήδη την προσφορά

Η Red Sun Farms, ένας κορυφαίος παραγωγός γεωργικών προϊόντων, πρόσφατα κυκλοφόρησε μια εκπληκτική νέα ποικιλία ντομάτας που έχει προκαλέσει αίσθηση στην αγορά. Η μωβ ντομάτα δεν είναι μόνον μια αισθητική επιλογή, αλλά προσφέρει και μοναδικά οφέλη για την υγεία, όπως αναφέρουν οι ειδικοί.

tomato-purple

69
0

Η Red Sun Farms παρακολούθησε στενά τη διαδικασία έγκρισης από την FDA και ήδη από τις πρώτες δοκιμές της ντομάτας στο Οντάριο, αναγνώρισε το δυναμικό της. Αυτό ήταν και που την ώθησε να λανσάρει το εν λόγω προϊόν στην αγορά. Μετά την έγκριση, η εταιρεία είδε μια ευκαιρία συνεργασίας με την Norfolk Healthy Produce για την παραγωγή αυτής της πρωτοποριακής ποικιλίας.

«Προσεγγίσαμε την ομάδα της Red Sun Farms με την ευκαιρία να συνεργαστούμε για την παραγωγή της πρώτης υψηλής τεχνολογίας εμπορικής μωβ ντομάτας»., αναφέρει ο ο Nathan Pumplin – Διευθύνων Σύμβουλος της Norfolk Healthy Produce.

Μωβ απόχρωση 

Η μωβ ντομάτα πρόκειται για μία ΓΤΟ ποικιλία με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, τα οποία μπορούν να αποδοθούν στα υψηλά επίπεδα ανθοκυανινών. «Επιπλέον, η χαρακτηριστική μωβ απόχρωση είναι οπτικά πολύ εντυπωσιακή». Παρά αυτό το νέο χαρακτηριστικό, η ποικιλία διατηρεί την κλασική γεύση, υφή και συνοχή μιας παραδοσιακής ντομάτας θερμοκηπίου. «Αυτό το αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό επιτυγχάνεται με την εισαγωγή δύο γονιδίων από το λουλούδι snapdragon στην ντομάτα, επιτρέποντάς τους να ωριμάσουν φυσικά σε ένα ζωντανό μωβ αντί για το συνηθισμένο κόκκινο», σχολίασε ο Paivarinta, Διευθυντής Πωλήσεων στην Red Sun Farms. 

Η ποικιλία ονομάστηκε πρόσφατα Empress. Το πλούσιο, βαθύ μωβ χρώμα αποπνέει μια βασιλική αύρα, αποδίδοντας φόρο τιμής στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αναπτύχθηκε το χαρακτηριστικό. «Σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά οφέλη για την υγεία, το Empress είναι μια premium προσφορά στην κατηγορία. Για τους καταναλωτές που αναζητούν μια επιπλέον δόση θρεπτικής αξίας στα φαγητά τους, οι ντομάτες Empress αποτελούν μια ξεχωριστή επιλογή.»

Άδεια προς το παρόν στις ΗΠΑ 

Αυτή τη στιγμή, η ντομάτα Empress επιτρέπεται να καλλιεργηθεί και να διανεμηθεί στην αγορά των ΗΠΑ. Η Red Sun Farms καλλιεργεί την ποικιλία στα θερμοκήπια της στη Βιρτζίνα. Ωστόσο, η ομάδα του Norfolk βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία υποβολής αίτησης στην Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων (CFIA) για έγκριση για την ανάπτυξη και την εμπορία της Empress στον Καναδά, ενώ βλέψεις υπάρχουν και για επέκταση στις ευρωπαϊκές αγορές. Μέχρι στιγμής, η ανταπόκριση των καταναλωτών στην Empress ήταν συντριπτική.  

Η πρώτη εμπορική συγκομιδή στη Βιρτζίνια θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Απριλίου και η Red Sun Farms ελπίζει σε καλή παραγωγή τον Νοέμβριο, με βάση το πόσο καλά προσαρμόζονται τα φυτά σε ένα περιβάλλον υψηλής τεχνολογίας. Πριν φύγει η πρώτη συγκομιδή από τη γραμμή συσκευασίας, η ζήτηση για Empress υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά. «Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένης της επιτυχίας του Norfolk στις πωλήσεις συσκευασιών σπόρων μοβ ντομάτας σε κηπουρούς στις ΗΠΑ όπου οι πωλήσεις ανεστάλησαν μετά από τέσσερις εβδομάδες, μεταφέροντας πάνω από 13.000 μονάδες.» Η ομάδα καλλιέργειας της Red Sun διαχειρίζεται επιμελώς την καλλιέργεια για να διατηρήσει την διαθεσιμότητα για τους καταναλωτές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία