BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Επιδοτήσεις 1,1 δις και φοροαπαλλαγές 2 δισ. ευρώ φέτος μέσω Αναπτυξιακού

Στα 3,1 δισ. ευρώ ανέρχονται τα οικονομικά κίνητρα που θα δοθούν τη φετινή χρονιά μέσω του αναπτυξιακού, όπως προκύπτει από απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Π. Μηταράκης.

Παράταση στον Αναπτυξιακό μέχρι τέλος του χρόνου

3
0

Από αυτά τα 1,1 δισ. ευρώ αφορούν σε επιδοτήσεις και χρηματοδοτική μίσθωση ενώ τα υπόλοιπα 2 δισ. ευρώ φοροαπαλλαγές.

Πιο αναλυτικά:

- Επενδυτικά σχέδια Γενικής Επιχειρηματικότητας: Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και τα επενδυτικά σχέδια του αγροδιατροφικού τομέα. Το ποσό της επιχορήγησης και της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης καθορίζεται σε 500 εκατ. ευρώ για την πρώτη εξαμηνιαία περίοδο, 100 εκατ. ευρώ για τη δεύτερη εξαμηνιαία περίοδο και ποσό φορολογικής απαλλαγής για την πρώτη εξαμηνιαία περίοδο ύψους 700 εκατ. ευρώ και για τη δεύτερη εξαμηνιαία περίοδο 300 εκατ. ευρώ.

- Επενδυτικά σχέδια Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Το ποσό της επιχορήγησης και της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης καθορίζεται σε 100 εκατ. ευρώ και το ποσό της φορολογικής απαλλαγής σε 100 εκατ. ευρώ. 

- Επενδυτικά σχέδια Περιφερειακής Συνοχής. Το ποσό της επιχορήγησης και της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης καθορίζεται σε 300 εκατ. ευρώ και το ποσό της φορολογικής απαλλαγής σε 600 εκατ. ευρώ. Το 2ο εξάμηνο του 2014, για την ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων της κατηγορίας Περιφερειακής Συνοχής το ποσό της επιχορήγησης και της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης καθορίζεται σε 100 εκατ. ευρώ και το ποσό της φορολογικής απαλλαγής σε 300 εκατ. ευρώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία