BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Στις Περιφέρειες περνάει το 1/3 του ΕΣΠΑ

Το 30% του Γεωργικού Ταμείου του νέου ΕΣΠΑ περνάει στις Περιφέρειες ανακοίνωσε το ΥΠΑΑΤ.

Ξεκινά η κατάρτιση των προγραμμάτων για το ΕΣΠΑ 2014-2020

7
0

Κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ζήτησε από τον υπουργό να μεταφερθούν πόροι από Γεωργικό Ταμείο του νέου ΕΣΠΑ στις περιφέρειες για να μπορούν αυτές να διαχειρίζονται αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα και να «τρέχουν» γρηγορότερα οι διαδικασίες.

Σε ότι αφορά τη νέα ΚΑΠ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζήτησε συγκεκριμένο προγραμματισμό ενημέρωσης αγροτών και κτηνοτρόφων («να πάμε σπίτι-σπίτι», σημείωσε χαρακτηριστικά), ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για το τι πρόκειται να ισχύσει από εδώ και πέρα.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι από «τη νέα ΚΑΠ θίγονται ο καπνός, η ντομάτα, το βαμβάκι και η ελιά. Όταν αυτά τα τέσσερα προϊόντα της «βαριάς» αγροτικής παραγωγής πλήττονται, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το κόστος παραγωγής ώστε να πάμε σε ισόρροπη και δίκαια σύγκλιση προκειμένου να μην απομακρυνθούν οι αγρότες από τα προϊόντα αυτά». Ακόμη, ζήτησε το μοντέλο που θα ακολουθηθεί να περάσει από τα Περιφερειακά Συμβούλια και τη Βουλή και να μην αντιμετωπιστεί η Ελλάδας ως μια ενιαία Περιφέρεια, αλλά να ληφθούν υπόψη οι γεωγραφικές και γεωμορφολογικές διαφορές.

Για την καλύτερη ενημέρωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ, παρουσία της ηγεσίας και στελεχών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να υπάρξει πλήρη ενημέρωση και πολύπλευρη ενημέρωση. Στη συνέχεια, η Περιφέρεια θα αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης σε επίπεδο Δήμων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία