BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Την ένταξη της γύρης και του βασιλικού πολτού στον ΚΤΠ υποσχέθηκε ο Κουκουλόπουλος

Την ένταξη της γύρης και του βασιλικού πολτού στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών και την επερχόμενη υπογραφή απόφασης για την πρόσθεση των κηραλοιφών στα προϊόντα οικοτεχνία, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος, σε ομιλία του στο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού, στις 5 Δεκεμβρίου.

Την ένταξη της γύρης και του βασιλικού πολτού στον ΚΤΠ υποσχέθηκε ο Κουκουλόπουλος

0
0
Αναλυτικότερα στο πλαίσια των εγκαινίων του 6ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσα, ο αναπληρωτής Υπουργός, προανήγγειλε ενδεικτικά τις εξής δράσεις προώθησης της μελισσοκομίας

1. Στην Υπουργική Απόφαση που πρόκειται σύντομα να υπογραφεί από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία αφορά την οικοτεχνία, - τη δυνατότητα δηλαδή του αγρότη να συσκευάζει και να προωθεί τα προϊόντα που παράγει για πώληση - σε αυτά τα προϊόντα πέρα από το μέλι, τη γύρη, τον βασιλικό πολτό και την πρόπολη θα ενταχθούν και οι κηραλοιφές που παράγουν οι μελισσοκόμοι για να στηριχθεί το εισόδημά τους.

2.Μετά από πολλά χρόνια ικανοποιείται  το πάγιο αίτημα των μελισσοκόμων και σύντομα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για να  ενταχθεί η γύρη και ο βασιλικός πολτός στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, με στόχο να δοθεί νέα ώθηση στα ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής μελισσοκομίας.

3. Αμέσως μετά τις γιορτές τίθεται σε εφαρμογή και επιχειρησιακή λειτουργία  το πρόγραμμα «ΑΡΤΕΜΙΣ» που έχει ως στόχο να βάλει φραγμό στις ελληνοποιήσεις και να παρέχει απόλυτη προστασία στην ελληνική παραγωγή και τον Έλληνα καταναλωτή. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τα βοοειδή και τα αιγοπρόβατα, θα επεκταθεί στα αβγά και τα πουλερικά και στη συνέχεια στη μελισσοκομία και τα προϊόντα της.

Παράλληλα έκανε αναφορά στις ενισχύσεις του προγράμματος «Βελτίωσης των Συνθηκών Παραγωγής και Εμπορίας των Προϊόντων της Μελισσοκομίας» για τα έτη 2014 έως 2016 και έχουν εγκριθεί ποσά ύψους 17 εκατ. ευρώ για δράσεις όπως:

● της μετακίνησης των κυψελών,

● της αντικατάστασης των παλιών και φθαρμένων κυψελών με νέες,

● της λειτουργίας των Κέντρων Μελισσοκομίας

● των αναλύσεων μελιού,

● των ταχύρρυθμων εκπαιδεύσεων και της έρευνας,

● του προγράμματος πρωτοβουλιών από τους μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

Επίσης ξεχωριστές δράσεις αποτελούν στο πλαίσιο του προγράμματος

● η παροχή κινήτρων και η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας μέσω των σχεδίων βελτίωσης,

● η παροχή κινήτρων για τη συσκευασία και

● τα κίνητρα για την εγκατάσταση νέων γεωργών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία