BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Νέα αρδευτικά έργα δημοπρατούνται στο Ηράκλειο Κρήτης ύψους 2,83 εκατ. ευρώ

Έμφαση στην εκπόνηση έργων άρδευσης αλλά και στην εξοικονόμηση του νερού, δίνει ο δήμος Ηρακλείου, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε, στην οποία παρουσίασε το σύνολο των πεπραγμένων από τη νέα δημοτική αρχή, μετά το κλείσιμο έξι μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Νέα αρδευτικά έργα δημοπρατούνται στο Ηράκλειο Κρήτης ύψους 2,83 εκατ. ευρώ

1
0
Όπως είπε ο κ. Λαμπρινός αναφερόμενος στα θέματα του αγροτικού τομέα «στα στενά χρονικά περιθώρια της προηγούμενης  προγραμματικής περιόδου (ΕΣΠΑ 2007-2013) προχωρήσαμε στη διεκδίκηση χρηματοδοτικών πόρων για ένταξη νέων έργων αγροτικής ανάπτυξης ύψους 2.460.000  ευρώ  για ένα αρδευτικό στα  Κεράσια συνολικού προϋπολογισμού  615.000  ευρώ και τρία έργα αγροτικής οδοποιίας, ένα για κάθε Δημοτική Ενότητα, συνολικού προϋπολογισμού 1.845.000 ευρώ»

Ταυτόχρονα,  ο κ. Λαπρινός ανακοίνωσε:
  • Δημοπρατούνται το αμέσως επόμενο διάστημα  4 νέα αρδευτικά έργα, τρία στο Τέμενος και ένα στην Αυγενική, συνολικού προϋπολογισμού 2.830.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενα από το Πρόγραμμα «Μπαλτατζής» και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
  • Μέσω της ΔΕΥΑΗ εκπονείται και ωριμάζει νέα μελέτη για τη δημιουργία αρδευτικού δικτύου που θα καλύψει την αγροτική περιοχή Συλάμου, Προκόπη, Μετόχι Χατζηδάκη, από νερά τριτοβάθμιας επεξεργασίας. Υπάρχει σχετική διαθέσιμη πίστωση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ύψους 1.000.000 ευρώ.
  • Προγραμματίζεται σε συνεργασία της ΔΕΥΑΗ και του τμήματος αγροτικής ανάπτυξης του Δήμου, εκπόνηση κανονισμού για τη χρήση του νερού άρδευσης ανάλογα με τις εδαφολογικές συνθήκες και τις διαφορετικές ανάγκες των καλλιεργειών κάθε περιοχής, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ορθολογικότερη χρήση του.
  • Ενεργοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον ΟΑΚ η διαδικασία κατασκευής του φράγματος Λαδούκου, που είχε χρηματοδότηση από το 2004 και δεν είχε κατασκευαστεί έως σήμερα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να απενταχθεί. Σημειωτέον ότι το έργο αυτό θα λειτουργήσει τόσο ως αντιπλημμυρικό έργο για τον Γιόφυρο όσο και ως αρδευτικό για την περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Κυπαρισσίου.
  • Οργανώθηκαν σε συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ ΚΡΗΤΗΣ τέσσερις ημερίδες για θέματα αγροτικής παραγωγής και ανάπτυξης στο Βενεράτο, τον Αγίου Μύρωνα, τον Προφήτη Ηλία και το Κυπαρίσσι.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία