BACK TO
TOP
Επιχειρηματικά Projects

Δημοπρατείται η αποκατάσταση παραλίμνιου δάσους Καλαμώνων στις Σέρρες

Το 1ο Υποέργο με τίτλο «Αποκατάσταση παραλίμνιου δάσους Καλαμώνων» συνολικού προϋπολογισμού 498.000 ευρώ δημοπρατεί την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2013, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Περιφερειακή Ενότητα Σερρών διαμέσου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων.

Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Κερκίνη

2
0

Το εν λόγω έργο που θα εκτελεστεί στο βόρειο τμήμα της Λίμνης Κερκίνης, εντάσσεται στο ευρύτερο έργο «Δράσεις προστασίας και ανάδειξης του Εθνικού πάρκου λίμνης Κερκίνης» το οποίο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία – Θράκη, στις 7 Δεκεμβρίου 2012 με κωδικό MIS 390207 και συνολικό προϋπολογισμό 578.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το 1ο υποέργο αποσκοπεί στην αναδημιουργία τμήματος των καλαμώνων και του παραποτάμιου δάσους της λίμνης Κερκίνης, εφαρμόζοντας διάφορες μεθόδους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες επεμβάσεις:
α. Θα κατασκευαστούν έξι (6) γεωνησίδες φωλαιοποίησης πουλιών στο Βόρειο τμήμα της λίμνης.
β. Ανάμεσα στις νησίδες θα τοποθετηθεί ξύλινη κατασκευή σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης, για την συγκράτηση φερτών υλών, συνολικού μήκους 183μ, όπου θα καταλαμβάνουν τον μεταξύ των νησίδων χώρο, συνδέοντας τις παρακείμενες νησίδες, κάθετα και διαγώνια.
γ. Θα κατασκευαστεί περίφραξη γύρω από τις γαιωνησίδες και σε άλλες επιλεγμένες περιοχές μήκους 2.949μ που θα περιλαμβάνει και την περιοχή φύτευσης δένδρων, με σκοπό τον αποκλεισμό της βόσκησης στην περιοχή.
δ. Φύτευση σε έκταση 16,87 στρεμμάτων, εντός των περιφράξεων, με δενδρώδη (ιτιές κ.α. που προέρχονται από το υγρό δάσος ή και από παρακείμενες θέσεις) και θαμνώδη είδη του παραλίμνιου δάσους σε πυκνό φυτευτικό σύνδεσμο, που προέρχονται από κλάδευση, σύμφωνα με τις οδηγίες της υπηρεσίας.
ε.   Βελτιστοποίηση των συνθηκών διατήρησης των υπαρχόντων δένδρων του υγρού δάσους.

Η επίβλεψη του έργου θα γίνει από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και το Φορέα Διαχείρισης λίμνης Κερκίνης.



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία