BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Αραμπατζή: Νέα ήττα για τη Βάθη στην Κομισιόν

Εκτός νυμφώνος η Ελλάδα στην απόφαση για αύξηση της προκαταβολής του τσεκ.

Αραμπατζή: Νέα ήττα για τη Βάθη στην Κομισιόν

2
0

Η πρόσφατη απόφαση της Ε.Ε. να αυξήσει το ανώτατο ποσό της προκαταβολής για τις άμεσες ενισχύσεις από το 50% στο 70% και για τις ενισχύσεις αγροτικής ανάπτυξης από το 75% στο 85%, για τα 10 Κράτη – μέλη, που κατόρθωσαν, με τεκμηρίωση, να “ανακουφίσουν” τους πληγέντες παραγωγούς τους, αποτελεί μία ακόμη ήττα για το άπρακτο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σημειώνει η βουλευτής Σερρών.

Αναλυτικά η δήλωση της Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή έχει ως εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με χθεσινή ανακοίνωσή της, “κληρώνει χρηματοδοτικά προνόμια” σε 10 πλέον, Κράτη – μέλη της Ε.Ε. (Βέλγιο, Τσεχία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία και Φινλανδία), που επλήγησαν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες των πρώτων μηνών του 2017.

Η χώρα μας παραμένει, δυστυχώς, για άλλη μία φορά “εκτός νυμφώνος”.

Η πρόσφατη απόφαση της Ε.Ε. να αυξήσει το ανώτατο ποσό της προκαταβολής για τις άμεσες ενισχύσεις από το 50% στο 70% και για τις ενισχύσεις αγροτικής ανάπτυξης από το 75% στο 85%, για τα 10 Κράτη – μέλη, που κατόρθωσαν, με τεκμηρίωση, να “ανακουφίσουν” τους πληγέντες παραγωγούς τους, αποτελεί μία ακόμη ήττα για το άπρακτο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ήττα, που «πληρώνουν», δυστυχώς, οι Έλληνες παραγωγοί, στερούμενοι  κοινοτικά κονδύλια – ανάσα για τις τεράστιες ζημίες που υπέστησαν και τα εισοδήματα που έχασαν.

Η ανεκδιήγητη απουσία της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ από τα σχετικά Συμβούλια Υπουργών Γεωργίας, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Νέας Δημοκρατίας, “στοίχησαν”, ήδη, πολλά.

Καλούμε τον Υπουργό, έστω και τώρα, να αξιοποιήσει την “ανοικτή πόρτα”, που αφήνει ο Επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε. κ. Φιλ Χόγκαν, δηλώνοντας ότι οι κοινοτικές υπηρεσίες είναι διατεθειμένες να συνδράμουν στην τεχνική υποστήριξη κάθε χώρας, που επλήγη από δυσμενή καιρικά φαινόμενα.

Με απλά λόγια δηλαδή, “αφού δεν μπορείτε μόνοι σας, ελάτε να σας βοηθήσουμε εμείς”.

Έστω και τελευταίοι, έστω και καταϊδρωμένοι, ας ενδιαφερθούν, επιτέλους».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία