BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Αίτημα για μείωση 40% πλαφόν στη συνδεδεμένη βάμβακος

Αγωνία για τους καλλιεργητές ότι δεν θα πιάσουν τα 219 κιλά που απαιτούνται για τη συνδεδεμένη.

Αίτημα για μείωση 40% πλαφόν στη συνδεδεμένη βάμβακος

0
1

Μεγάλη μείωση παραγωγής λόγω ασθενειών αλλά και της ανθεκτικότητας που παρουσίασε το πράσινο σκουλήκι διαπιστώνουν οι βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται σε ρυθμούς συγκομιδής.

Η Ένωση του νομού μεταφέρει με επιστολή της στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την αγωνία των καλλιεργητών για το αν θα καταφέρουν να καλύψουν το πλαφόν των 219 κιλών που απαιτείται για τη λήψη της συνδεδεμένης ενίσχυσης. Μάλιστα, ζητούν τη μείωση του πλαφόν στο νομό Θεσσαλονίκης κατά 40-50% τουλάχιστον προκειμένου να μην στερηθούν οι παραγωγοί χρήματα που τόσο ανάγκη έχουν στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν.


Βρείτε εδώ τη σχετική Ανακοίνωση της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης για τη συνδεδεμένη στο βαμβάκι.pdfΗ επιστολή στον υπουργό αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η φετινή χρονιά για τους αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης είναι μια από τις δυσκολότερες, καθώς τόσο τα έντονα καιρικά φαινόμενα καθ΄ όλη την διάρκεια της, όσο και οι πολλές ασθένειες που έπληξαν τις καλλιέργειες , έχουν ως αποτέλεσμα την δραματική μείωση της παραγωγής. Μια από τις καλλιέργειες που αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική μείωση στην παραγωγή είναι η βαμβακοκαλλιέργεια.

Πολλές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης επλήγησαν από χαλαζοπτώσεις και μάλιστα όχι μόνο μια φορά, οι οποίες σε συνδυασμό με τις εν γένει δύσκολες καιρικές συνθήκες αλλά και την ανθεκτικότητα που παρουσίασε το πράσινο σκουλήκι στους ενδεδειγμένους τρόπους αντιμετώπισης του, αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγάλη μείωση της παραγωγής στο βαμβάκι.

Μπαίνοντας πλέον σε ρυθμούς συγκομιδής του βαμβακιού υπάρχει έκδηλη η ανησυχία στους παραγωγούς στο κατά πόσο θα μπορέσουν να καλύψουν το πλαφόν των 219 κιλών που απαιτείται για την λήψη της συνδεδεμένης ενίσχυσης . Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας υπόψη και παλαιότερες αποφάσεις σε ανάλογες περιπτώσεις, σας καλούμε να αποφασίσετε την μείωση του πλαφόν στο νομό Θεσσαλονίκης κατά 40-50 τοις εκατό τουλάχιστον προκειμένου να μην στερηθούν οι παραγωγοί χρήματα που τόσο ανάγκη έχουν στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας τα τελευταία χρόνια.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Τσιχήτας Χρήστος


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

04-10-2017 22:33Σπύρος Ποταμιάς

Κύριοι εκεί στην Θεσσαλονίκη αν δεν μπορείτε να πιάσετε 219 κιλά σημαίνει πως είναι ξερικά τα χωράφια.Οχι κύριοι του καναπέ να μην πάρετε συνδεδεμένη

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία