BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Στο 5,1% της ΚΑΠ για την Ευρώπη το 2015 ο ελληνικός φάκελος

Στα 2.072,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν το 2015 οι άμεσες ενισχύσεις του Πυλώνα Ι της ΚΑΠ για την Ελλάδα και στα 731,5 εκατ. ευρώ οι επιδοτήσεις για τα αγροτικά προγράμματα, με βάσει τους πίνακες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο 5,1% της ΚΑΠ για την Ευρώπη το 2015 ο ελληνικός φάκελος

1
0
Bρείτε εδώ το σχετικό έγγραφο της Κομισιόν Η ΚΑΠ σε αριθμούς.pdf

Συνολικά, οι άμεσες ενισχύσεις και οι επιδοτήσεις για τα προγράμματα που δόθηκαν στην Ελλάδα για το 2015 αντιστοιχούν στο 5,1% του συνολικού προϋπολογισμού της ΚΑΠ της Ευρώπης, τοποθετώντας τη χώρα μας στην 5η θέση από πλευράς ποσόστωσης κονδυλίων της ΚΑΠ, μετά τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Το ποσοστό των Ελλήνων δικαιούχων ενισχύσεων κάτω από τα 5.000 ευρώ είναι 82,87%, που την καθιστά από αυτή την άποψη 11η στην κατάταξη, μεταξύ των 28 μελών της ΕΕ.

Να σημειωθεί ότι οι πίνακες που ακολουθούν παρουσιάζουν τα βασικά στατιστικά δεδομένα σε πολλούς τομείς σχετικά με την Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ) και, συγκεκριμένα: τη γεωργική βιομηχανία και τη βιομηχανία ειδών διατροφής στα κράτη μέλη (πίνακας ΙΙ), την ενσωμάτωση στην ΚΓΠ των προβληματισμών για το περιβάλλον (πίνακας ΙΙΙ), τον δασοκομικό τομέα (πίνακας IV), τη χρηματοδότηση και τις δαπάνες της ΚΓΠ (πίνακες I και V) και το εμπόριο των γεωργικών προϊόντων και ειδών διατροφής (πίνακας VI).


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία