BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Στην τελική ευθεία το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Το δρόμο για την παροχή χαμηλότοκων δανείων σε αγρότες αναμένεται να ανοίξει το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας το οποίο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του η εφημερίδα «Έθνος», βρίσκεται στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του.

Οι «επτά πληγές» των προγραμμάτων φρενάρουν τις επενδύσεις στην ύπαιθρο

0
0

Εξάλλου η εφημερίδα αναφέρει ότι, στο πλαίσιο της τροποποίησης του προγράμματος των κοινοτικών ενισχύσεων στον πρωτογενή τομέα, επίκειται νέα ένεση ρευστότητας στους νέους αγρότες.

 

Στη λίστα για την εξασφάλιση της πολυπόθητης ρευστότητας με προνομιακά επιτόκια θα μπουν όσοι επενδύουν στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχέδια Βελτίωσης» και όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της μεταποίησης.

 

Η αξιολόγηση των προσφορών τους και η εξέταση των ενστάσεων ολοκληρώθηκαν και πλέον πρόκειται άμεσα να υπογραφεί η συμφωνία χρηματοδότησης και συνεπένδυσης με τα επιλεχθέντα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

 

Συνεπενδυτής του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας θα είναι εκτός απροόπτου η Τράπεζα Πειραιώς και μέσω του χρηματοδοτικού αυτού εργαλείου θα παρέχονται χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες που επενδύουν στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχέδια Βελτίωσης», σε όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και σε όσους έχουν προχωρήσει σε ιδιωτικές επενδύσεις στον αγροτικό τομέα.

 

Πέραν, όμως, της νέας προκήρυξης για το πρόγραμμα νέων αγροτών που χρονικά τοποθετείται στις αρχές του φθινοπώρου, προβλέπεται αύξηση των πόρων για δημόσια έργα – αγροτικές υποδομές κατά 50 εκ. και δυνατότητα νέας προκήρυξης 30 εκ. ευρώ για μικρά σχέδια βελτίωσης.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία