BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Ως 3.000 ευρώ για τη σήμανση σε βαμβάκι και αμπελοοινικά προϊόντα

Στη λίστα µε τις επιλέξιµες προς ενίσχυση πάγιες δαπάνες, µπαίνει από τη νέα προγραµµατική περίοδο η συµµετοχή σε συστήµατα ποιότητας που αφορά µεταξύ άλλων προϊόντα του αµπελοοινικού τοµέα, αλκοολούχα ποτά και βαµβάκι, στα πλαίσια του Μέτρου 3.1 «Στήριξη για νέα συµµετοχή σε συστήµατα ποιότητας», σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda.

Ως 3.000 ευρώ για τη σήμανση σε βαμβάκι και αμπελοοινικά προϊόντα

0
0

Πιο συγκεκριµένα, σύµφωνα µε τη νέα δράση, η οποία αποτελεί συνέχεια του Μέτρου 132, πλέον εκτός από τα γνωστά AGRO 2 και 3, θα καλύπτονται στο 100% δαπάνες συµµετοχής σε συστήµατα ποιότητας που αφορούν: προϊόντα που έχουν καταχωρηθεί στον αµπελοοινικό τοµέα σύµφωνα µε τις ονοµασίες προέλευσης και τις γεωγραφικές ενδείξεις της ΕΕ, αλκοολούχα ποτά Π.Γ.Ε, αρωµατισµένοι οίνοι Π.Γ.Ε., προϊόντα µε ένδειξη «προϊόν ορεινής παραγωγής» ή «προϊόν νησιωτικής γεωργίας», βαµβάκι, κρέας πουλερικών, αυγά ορνίθων και βόειο κρέας. Επίσης προστίθεται η συµµετοχή στο, εγκεκριµένο από το 2012, πρότυπο AGRO 7 που αφορά προϊόντα από ζώα που δεν εκτρέφονται µε γενετικά τροποποιηµένες ζωοτροφές.

Όπως και στο προηγούµενο πρόγραµµα, το ανώτατο ετήσιο ποσό της ενίσχυσης, για πενταετή ένταξη, καθορίζεται σε 3.000 ευρώ ανά γεωργική εκµετάλλευση και διαφοροποιείται ανάλογα µε το σύστηµα ποιότητας. ∆ικαιούχοι είναι οι κατά κύριο επάγγελµα αγρότες και οµάδες γεωργών. Οι οµάδες γεωργών µπορεί να είναι οµάδες παραγωγών, οργανώσεις παραγωγών, διεπαγγελµατικές οργανώσεις ή άλλου νοµικού τύπου οντότητες.

Σηµειωτέων πως µέσα στο 2014 έχουν, οι ενισχύσεις που έχουν δοθεί για συµµετοχή σε συστήµατα ποιότητας τροφίµων φτάνουν τα 520.000 ευρώ σε 600 δικαιούχους.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία