BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Μέσα σε 15 μέρες υπογραφή εγκριτικών αποφάσεων από τους επιλαχόντες Νέους

«Καμπανάκι» σε όλους τους «επιλαχόντες» Νέους Αγρότες, να αποδεχτούν τις εγκριτικές αποφάσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε να πληρωθούν πριν το τέλος τους έτους, κρούει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω απόφασης που μειώνει την προθεσμία από ένα μήνα στις 15 ημερολογιακές μέρες, κάνοντας παράλληλα λόγο για «επιτακτική ανάγκη κάλυψης του κανόνα του Ν+2».

Μέσα σε 15 μέρες υπογραφή εγκριτικών αποφάσεων από τους επιλαχόντες Νέους

3
2

Έτσι σύμφωνα με την απόφαση, με το που φτιαχτούν οι εγκριτικές αποφάσεις των «επιλαχόντων», η παραλαβή τους θα πρέπει να είναι άμεση, καθώς έπειτα θα πρέπει να πάνε στις ΔΑΟΚ ώστε να φτιαχτούν οι παρτίδες πληρωμών, οι οποίες μετά θα πραγματοποιηθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Μία διαδικασία δηλαδή, που στην καλύτερη, θα πάρει τουλάχιστον 1 μήνα.

Στην εγκύκλιο που υπογράφει ο ειδικός γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Δημήτρης Ιατρίδης, επίσης επισημαίνεται ότι στην εν λόγω Απόφαση Έγκρισης Πράξης προβλέπεται η ανάκληση της αρχικής απόφασης κατάταξης στην κατηγορία των «Επιλαχόντων» και αναφέρεται ότι η εν λόγω απόφαση ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της ανακληθείσας απόφασης. Οι χρονικές προθεσμίες επίτευξης των δεσμευτικών στόχων του Επιχειρηματικού Σχεδίου και τήρησης των Συμβατικών Μακροχρόνιων Υποχρεώσεων Δικαιούχων, οι οποίες σύμφωνα με την ΚΥΑ 704/2008 υπολογίζονται από την ημερομηνία της απόφασης έγκρισης πρ άξης, θα υπολογισθούν από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής ανακληθείσας αρχικής απόφασης.

Αναλυτικά η απόφαση και το επισυναπτόμενο υπόδειγμα εδώ

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

10-11-2014 14:55γιαννης

Καλησπέρα,πιο χαρτί υπογραφές αφού ακόμα η πράξη εγρισειςδεν έχει βγει ακόμα.αυτό περιμένουμε,τα λεφτά έχουν εκρίθη αλλά δεν έχουν πάει ακόμα στον οπεκεπε για να βγουν αναλυτικά τα πόσα στον καθένα.τσ λεφτά από ότι λένε θα τα πάρουμε μέχρι τέλος του χρόνου.

Απάντηση

08-11-2014 12:43Ελευθερία

Γεια σας λεγομαι Κανακάκη Ελευθερία και εχω εγκριθει μεσω των νεων αγροτων αλλα περασα στους Επιλαχοντες πηγα και υπεγραψα το πρωτο χαρτι που χρειαζοταν ξερετε ποτε περιπου θα με ειδοποιησουν για την δευτερη φορα που θα χρειαστει να παω να υπογραψω και ποτε περιπου να περιμενουμε τα λεφτα;;;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία