BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Επισκέψεις σε αγρότες που ξεχωρίζουν και «ιδιαίτερα» στο Μέτρο Κατάρτισης

Με βάση εµπειρικά παραδείγµατα στα οποία θα έχουν ενεργή συµµετοχή οι καταρτιζόµενοι αγρότες σχεδιάστηκε το Μέτρο «Μεταφορά γνώσης και ενηµέρωση» προϋπολογισµού 89 εκατ. ευρώ, που παρουσιάζει αποκλειστικά σε ειδικό τετρασέλιδο φάκελο η εφημερίδα Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Επισκέψεις σε αγρότες που ξεχωρίζουν και «ιδιαίτερα» στο Μέτρο Κατάρτισης

0
0

Στόχος του Μέτρου είναι να γίνει πιο ελκυστικό και οι συµµετέχοντες να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να γίνουν επιχειρηµατίες αγρότες, οι οποίοι συνειδητά θα αποφασίζουν για τις εκµεταλλεύσεις τους.

Το Μέτρο αυτό σχεδιάστηκε πάνω σε τρείς πυλώνες ανάλογα µε το µέγεθος της εκµετάλλευσης, την εµπειρία των παραγωγών, τις επενδυτικές τους βλέψεις και το είδος της καλλιέργειας ή ζωικής παραγωγής στην οποία δραστηριοποιούνται, ώστε να αποφθεχθεί το «τσουβάλιασµα» που οδήγησε στην µη υλοποίηση της δράσης την περασµένη προγραµµατική περίοδο (2007-2015).

Ο πρώτος πυλώνας έχει τίτλο «Επαγγελµατική κατάρτιση και δράσεις απόκτησης δεξιοτήτων» που περιλαµβάνει τα εξής:

∆ράση 1.1.1: ∆ράσεις κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και µικρές γεωργικές εκµεταλλεύσεις και

Δράση 1.1.2: Κατάρτιση και δράσεις απόκτησης δεξιοτήτων των δικαιούχων Μέτρων και Δράσεων του ΠΑΑ, για την αποτελεσματικότερη υλοποίησή τους.

 

∆ράσεις επίδειξης και ανταλλαγές και επισκέψεις

Εκτός των κλασσικών δράσεων επαγγελµατικής κατάρτισης και απόκτησης δεξιοτήτων δίνεται η δυνατότητα στους ωφελούµενους αγρότες να µαθαίνουν στην πράξη, την παραγωγική διαδικασία, την αξιοποίηση των συγχρόνων µεθόδων παραγωγής, της καινοτοµίας και της χρήσης νέων τεχνολογιών. Επίσης, με αναταλλαγές και επισκέψεις, στόχος είναι να έρθουν σε επαφή αγρότες και κτηνοτρόφοι και να µάθει ο ένας από τον άλλον για την καλύτερη διαχείριση της εκµετάλλευσης.


Βρείτε εδώ όλο το φάκελο από το 515ο φύλλο της Agrendasimvouloi kai katartisi_260915.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία