BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Μόνο μέσω Συνόδου Κορυφής παράταση του «Μπαλτατζή»

Σε «λάθος πόρτα» φαίνεται να χτυπούσαν τόσο καιρό οι ελληνικές αρχές για την εξάµηνη παράταση του «Μπαλτατζή», όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει εξουσιοδότηση να αλλάξει τη σχετική νοµοθεσία, και το θέµα αυτό µπορεί να αντιµετωπιστεί µόνο από τη Σύνοδο Κορυφής, δηλαδή τους ανθρώπους που διαπραγµατευόµαστε εδώ και µήνες για την επίτευξη της συµφωνίας και τη σύνταξη του µνηµονίου.

Παράταση δηλώσεων ΟΣΔΕ ως τον Ιούνη εξετάζει η Κομισιόν

1
0

Αν και απλά µε την προσθήκη της σχετικής παραγράφου στο µνηµόνιο θα µπορούσε να λυθεί αυτό το µείζον θέµα, όπως για παράδειγµα έγιναν σχετικές διευκολύνσεις για το ΕΣΠΑ, τώρα που οι σχέσεις Ελλάδας και Ευρώπης έχουν κάπως εξοµαλυνθεί, η δυνατότητα που υπάρχει είναι να τεθεί το θέµα πάλι σε επίπεδο κορυφής.

Το αίτηµα αναµένεται να στηρίξει και ο Επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, το οποίο µπορεί να περάσει στα πλαίσια της συνολικού δηµοσιονοµικού νοικοκυρέµατος στη χώρα. Σηµειώνεται ότι, για τις περιορισµένες δυνατότητες της Κοµισιόν, είχε προειδοποιήσει από τον Ιούνιο ο Χόγκαν λέγοντας: Για την προηγούµενη περίοδο προγραµµατισµού (2000-2006), οι νοµοθέτες είχαν εξουσιοδοτήσει την Επιτροπή να παρατείνει την περίοδο επιλεξιµότητας σε δεόντως αιτιολογηµένη αίτηση κράτους µέλους.

Ωστόσο, για την περίοδο προγραµµατισµού 2007-2013, οι νοµοθέτες όρισαν ως τελευταία ηµεροµηνία επιλεξιµότητας την 31η ∆εκεµβρίου 2015, χωρίς εξουσιοδότηση της Επιτροπής να την παρατείνει.

Χάνονται τα Σχέδια Βελτίωσης

Όπως µας πληροφορεί αναγνώστης της Agrenda από το Αµύνταιο, ο ίδιος, δικαιούχος Σχεδίων µε την πρόσκληση του 2011, έχει ολοκληρώσει το 50% του φακέλου, ενώ χρειάζεται παρελκόµενα για να υλοποιήσει το υπόλοιπο µέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Ωστόσο λόγω της σηµερινής κατατάστασης , ο εισαγωγέας φοβάται να του κόψει τιµολόγιο πριν πάρει όλα τα χρήµατα, ενώ εκτός των άλλων ο αντιπρόσωπος ζορίζεται να φέρει και τα µηχανήµατα απ’ έξω ελέω capital controls. «Αν δεν έρθει η παράταση στην υλοποίηση δεν θα κλείσω τον φάκελο», καταλήγει ο ίδιος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία