BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Εύκολα μπαίνεις, νωρίς βγαίνεις στους Νέους Αγρότες

Ένα μήνα περιθώριο, και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και μέχρι τέλος Νοεμβρίου, έχουν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι προκειμένου να καταθέσουν το φάκελό τους για το πρόγραμμα των Νέων Γεωργών, μετά τη δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης.

Εύκολα μπαίνεις, νωρίς βγαίνεις στους Νέους Αγρότες

4
2
Από 31 Οκτωβρίου και όλο το Νοέμβριο οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Νέων Γεωργών
Oλόκληρη η προκήρυξη με την Agrenda το Σάββατο 22 Οκτωβρίο

Νέοι αγρότες και νεοεισερχόμενοι στο αγροτικό επάγγελμα που δεν έχουν συμπληρώσει το 41ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να αιτηθούν ειδικής ενίσχυσης 17.000 με 22.000 ευρώ με συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» (υπομέτρο 6.1). Να σημειωθεί ότι οι εισερχόμενοι στην κτηνοτροφική παραγωγή, καθώς και οι κάτοικοι των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ή των μικρών νησιών μέχρι και 3.000 κατοίκους, έχουν αυξημένη στήριξη.

Για πρώτη φορά δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν νέοι αγρότες με κομμένα παραστατικά, που έχουν δηλαδή ήδη αναπτύξει οικονομική δραστηριότητα στον αγροτικό τομέα, όπως και κατά πλειοψηφία (51%) μέτοχοι και διαχειριστές σε νομικά πρόσωπα με γεωργική δραστηριότητα. Η συνολική δημόσια δαπάνη για το μέτρο είναι 241 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ενταχθούν 12.000 περίπου νέοι γεωργοί, οι οποίοι θα κληθούν να υλοποιήσουν τετραετές επιχειρηματικό σχέδιο.
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

25-10-2016 21:14dimitra

καλησπερα σας, Θα ηθελα να ρωτησω τι δικιολογητικα χρειαζονται για την αιτηση. Σας ευχαριστω!

Απάντηση

23-10-2016 08:31ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΩ ΣΤΟ ΠΡΟΓΓΡΑΜΜΑ,ΕΙΜΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΗ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΑΙΡΝΩ Κ ΔΗΛΩΝΩ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 45 ΧΡΟΝΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία