BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Πρώτη φορά τέτοια πίεση για να περάσει η παρανομία στα προγράμματα των ΟΕΦ

Στα πλοκάµια µιας σατανικής µηχανοπαρέας, κινδυνεύουν να πέσουν αυτή τη φορά τα γνωστά τριετή προγράµµατα των Οργανώσεων Ελαιοκοµικών Φορέων, η έγκριση των οποίων καθυστερεί, µόνο και µόνο για να γίνουν τα χατίρια της... περί ης ο λόγος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού ελαίας Καρπός.

Πρώτη φορά τέτοια πίεση για να περάσει η παρανομία στα προγράμματα των ΟΕΦ

4
0

Πάντα ήταν δύσκολη η αξιολόγηση στα προγράμματα των ΟΕΦ, αυτή τη φορά όμως, η υπόθεση βγάζει μάτι! Η αλαζονική κάθοδος για υφαρπαγή των προγραμμάτων από μια κακομαθημένη μηχανοπαρέα, γνωστή για τα έργα και τις ημέρες της στο ΟΣΔΕ, έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τις αρμόδιες αρχές και την υπό τον γενικό γραμματέα, Νίκο Αντώνογλου, Κεντρική Επιτροπή Αξιολόγησης ΟΕΦ.

Η τελευταία, παρά την επιμέλεια με την οποία έχει χειριστεί μέχρι σήμερα το θέμα, δυσκολεύεται απ’ ό,τι φαίνεται να εφαρμόσει το γράμμα του νόμου, καθώς οι έξωθεν παρεμβάσεις είναι πολλές και ποικίλες. Το πού θα οδηγηθούν τα πράγματα θα το δείξει ο χρόνος, αν και οι καθυστερήσεις μετρούν το τρίμηνο και οι εν γένει κίνδυνοι γίνονται όλο και πιο ορατοί.


Το πρόβλημα εντοπίζεται στην... με το έτσι θέλω απαίτηση της παραπάνω κάστας συμβούλων και παρατρεχάμενων να διαχειριστούν περίπου το μισό του συνολικού προγράμματος για την τριετία και μάλιστα μέσα από παρείσακτους ελαιοκομικούς φορείς (κατά βάση της Κρήτης), η παραγωγική βάση των οποίων ελέγχεται ποικιλοτρόπως.

Έχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες

Παρέμβαση επί του θέματος, έχει γίνει εδώ και τρεις εβδομάδες από τη Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ, ο πρόεδρος της οποίας, Παύλος Σατολιάς, με έγγραφο προς τον γενικό γραμματέα του υπουργείου και πρόεδρο της Επιτροπής Νίκο Αντώνογλου, επισημαίνει τους κινδύνους που γεννώνται από μια επιπόλαιη διαχείριση του θέματος, σε μια εποχή που αξιόλογες οργανώσεις και οργανωμένοι ελαιοπαραγωγοί, έχουν ανάγκη τη χρηματοδότηση των ΟΕΦ για να υποστηρίξουν αξιόλογα και χειροπιαστά αναπτυξιακά πλάνα.

Σημειωτέον ότι με βάση τις τελευταίες συζητήσεις στην Επιτροπή, εξετάζεται το ενδεχόμενο να «κοπούν» πόροι από την εκπαίδευση των ελαιοπαραγωγών για να δοθούν «δώρα» σε ανυπόστατους ΟΕΦ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία