BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Mέσω Σχεδίων Βελτίωσης αγορά αγροτικής γης

Την χρηµατοδότηση της αγοράς γης µέσω των Σχεδίων Βελτίωσης της νέας Προγραµµατικής Περιόδου, η οποία και θα αποτελεί µέχρι το 10-15% του συνολικού φακέλου εξετάζει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, σύµφωνα µε καλά ενηµερωµένες πηγές, όπως αποκαλύπτει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, την ώρα που οι οδηγοί των νέων Μέτρων βρίσκονται στο τελικό στάδιο υλοποίησης λίγο πριν την εκ νέου αποστολή προς έγκριση από τις Βρυξέλλες, των Προγραµµάτων Αγροτικών Ανάπτυξης 2014-2020.

Mέσω Σχεδίων Βελτίωσης αγορά αγροτικής γης

1
0
Αυτό σηµαίνει πως αν ο ενδιαφερόµενος καταθέσει Σχέδιο ύψους 100.000 ευρώ, τότε µπορεί να βάλει µέσα στο φάκελό του και την αγορά γης, έως του ποσού των 10.000-15.000 ευρώ. Ωστόσο δεν θα µπορεί να καταθέσει φάκελο εξολοκλήρου για την αγορά γης

Παράλληλα η επιδότηση του Μέτρου 4.1 «Επενδύσεις για τη βελτίωση των επιδόσεων και της βιωσιµότητας των γεωργικών εκµεταλλεύσεων», όπως θα ονοµάζονται από εδώ και πέρα τα Σχέδια Βελτίωσης, ανοίγει πλέον και για τις Οµάδες Παραγωγών ειδικά για την υλοποίηση συλλογικών επενδύσεων σύµφωνα µε τον τελικό σχεδιασµό. Επίσης στήριξη µπορεί να παρέχεται και σε νοµικά πρόσωπα που δεν εµπίπτουν στις διατάξεις του εµπορικού δικαίου όπως πχ οι ∆ιεπαγγελµατικές. Όσον αφορά ειδικότερα τις συλλογικές επενδύσεις σηµειώνεται πως εξετάζεται και η προσαύξηση κατά 20% στο ποσοστό ενίσχυσης και έως το όριο του 90%

Έξτρα ενίσχυση για συµβούλουςΠαράλληλα στον φάκελο του ΠΑΑ 2014-2020 διαµορφώνεται το κατάλληλο θεσµικό πλαίσιο για έξτρα ενίσχυση στις ΟΠ σε περίπτωση συνεργασίας για ορισµένα πρότζεκτ µε συµβουλευτικούς φορείς. Η έξτρα ενίσχυση αυτή δεν θα καλύπτει απλά τις δαπάνες του συµβούλου, αλλά θα συµβάλλει στις επενδύσεις που προκύπτουν από τη συνεργασία.
Όσον αφορά τις προσκλήσεις, κατά κύριο λόγω δεν θα βγαίνουν από την Κεντρική ∆ιοίκηση αλλά από κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά, καθώς αναµένεται να εκχωρηθεί σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές το 80% των περίπου 460 εκατ. ευρώ που αναµένεται να διατεθούν για τα Σχέδια, στις περιφερειακές αρχές. Ως εκ τούτου οι Περιφέρειες θα ορίζουν την ηµεροµηνία, τη συχνότητα και το µέγεθος των προσκλήσεων ανάλογα µε τις ανάγκες τους, όπως δηλαδή γίνεται µε τα Leader του «Μπαλτατζή».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία