BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Έξτρα πριμ στα Σχέδια από το «πράσινο πτυχίο»

Αυξηµένο ποσοστό ενίσχυσης, εξισωµένο µε εκείνο των πριµοδοτούµενων Νέων Αγροτών θα δικαιούνται οι νεοεισερχόµενοι κάτοχοι πτυχίου σχολής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όπως η Αβερώφειος για πρώτη φορά στο πρόγραµµα Σχεδίων Βελτίωσης, αρκεί να είναι κάτω των 41 ετών κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.

Έξτρα πριμ στα Σχέδια από το «πράσινο πτυχίο»

6
0

Οι απόφοιτοι των γεωπονικών ανώτερων σχολών (ΤΕΙ και ΑΕΙ) αλλά και της Αµερικανικής Γεωργικής Σχολής περιλαµβάνονται στην ανωτέρο ευνοϊκή πρόβλεψη, µε το ύψος της ενίσχυσης να διαµορφώνεται ως εξής:

- Μικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους: 80%

-Ανατολική Μακεδονία-Θράκη & Ήπειρος: 70%

- Κεντρική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησος, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα και ∆υτική Μακεδονία: 60%

-Αττική: 50%

Οι συγκεκριµένοι υποψήφιοι δικαιούχοι µε πτυχίο γεωτεχνικής κατεύθυνσης (Επιπέδου  3 και άνω βάσει του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων) θεωρούνται ότι κατέχουν «επαρκή επαγγελµατικά στοιχεία», σύµφωνα µε την προκήρυξη που είναι ανοιχτή για αιτήσεις έως τις 2 Απριλίου 2017.

Αναλυτικότερα, στην ευνοϊκή αυτή διάταξη εντάσσονται τα εξής διπλώµατα γεωτεχνικής κατεύθυνσης:

-Πτυχίο επαγγελµατικής ειδικότητας, εκπαίδευσης και κατάρτισης Επιπέδου 3 που χορηγείται στους απόφοιτους των σχολών επαγγελµατικής κατάρτισης Σ.Ε.Κ. και ΕΠΑ.Σ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων.

-Πτυχίο ΕΠΑ.Σ. Απολυτήριο Επαγγελµατικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Επιπέδου 4 ή πτυχίο Επαγγελµατικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Επιπέδου 4.

-Πτυχίο Επαγγελµατικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Επιπέδου 5. Χορηγείται στους απόφοιτους της τάξης µαθητείας των ΕΠΑ.Λ. µετά από πιστοποίηση.

-∆ίπλωµα Επαγγελµατικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5. Χορηγείται στους αποφοίτους Ι.Ε.Κ. µετά από πιστοποίηση (Τριτοβάθµια Ανώτερη και όχι Ανώτατη Εκπαίδευση) .

-∆ίπλωµα/Πτυχίο Ανωτέρας Σχολής, Μεταπτυχιακό δίπλωµα, ∆ιδακτορικό κ.λπ (Επίπεδα 6 έως 8).

 

Σύνδεση µε τους Νέους του 2018

Παράλληλα µέσα στον Ιανουάριο αναµένεται να εκδοθεί και η δεύτερη προκήρυξη για το Μέτρο των Νέων Αγροτών στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων, για την οποία οι διαχειριστικές αρχές έχουν εκφράσει επαναλαµβανοµένως τη βούληση να συνδεθεί µε τα Σχέδια Βελτίωσης.

Αυτό σηµαίνει ότι είτε θα ακολουθηθεί µία µικρής διάρκειας προκήρυξη µε όλες τις διαδικασίες (ένταξη, ενστάσεις κ.λπ) αν είναι δυνατόν να έχουν τελειώσει πριν τον Απρίλη. Είτε, µπορεί να δοθεί παράταση στην πρόσκληση των Σχεδίων, κάτι που φαντάζει και το πιο πιθανό.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία