BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Aνά τριετία ενημερότητα για τις άδειες των λαϊκών

Αλλαγές στο καθεστώς με βάση το νομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Υπό σκέψη η «ημέρα παραγωγού» στη Χίο

2
0

Ανά τριετία και όχι κάθε χρόνο θα είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν στην εκδούσα αρχή των αδειών φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα οι επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το ΕΣΠΑ που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Επιπλέον, ο πλανόδιοι πωλητές μπορούν να πωλούν τρόφιμα χωρίς να ισχύει το πληθυσμιακό κριτήριο που έθετε ο νόμος, δηλαδή πλέον θα μπορεί να τα διαθέτει και σε δήμους με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων.

Επιπλέον, ρυθμίζονται οι εκκρεμότητες σχετικά με την κατάργηση των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης, Συστήνονται Διευθύνσεις Λαϊκών Αγορών στις δύο Περιφέρειες με αρμοδιότητες μεταξύ άλλων την έκδοση των αδειών προσέλευσης των επαγγελματιών πωλητών και παραγωγών στις λαϊκές αγορές, την τήρηση του γενικού μητρώου επαγγελματιών πωλητών και παραγωγών, τον καθορισμό των χώρων λειτουργίας των αγορών και των θέσεων των επαγγελματιών πωλητών και παραγωγών, την εποπτεία των αγορών και την εξυπηρέτηση- παροχή πληροφοριών προς τους πολίτες.

 Προβλέπεται επίσης η σύσταση Επιτροπών Λαϊκών Αγορών σε Αττική και Θεσσαλονίκη οι οποίες θα αποφασίζουν για την τοποθέτηση των πωλητών στις λαϊκές αγορές, την έκδοση αδειών παραγωγού ή επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών, τη μεταβίβαση των παραγωγικών και επαγγελματικών αδειών, κ.α. Παραμένει η υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας αλλά ανά τριετία και όχι ετησίως.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία