BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Χάσμα μεταξύ τιμών παραγωγού και λιανικής για το ισπανικό ελαιόλαδο

Τιμολογικό χάσμα παρατηρείται ανάμεσα στις τιμές του ελαιολάδου που λαμβάνουν οι συσκευάστριες εταιρίες και στις τιμές λιανικής στα ράφια των σούπερ-μάρκετς το τελευταίο διάστημα στην Ισπανία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου του κλάδου ελαιοκομίας, των αγροτικών συνεταιρισμών της Ανδαλουσίας, κ. Cristóbal Gallego.

Χάσμα μεταξύ τιμών παραγωγού και λιανικής για το ισπανικό ελαιόλαδο

1
0
Το γεγονός εγείρει υποψίες για αγορά μεγάλων ποσοτήτων ελαιολάδου από τις συσκευάστριες εταιρίες, πριν από τις πρόσφατες αυξήσεις των τιμών, αλλά τη διάθεσή τους τώρα σε υψηλές τιμές λιανικής, με αποτέλεσμα το αυξημένο αλλά αθέμιτο κέρδος

«Ωστόσο κανείς δεν μπορεί αν αναγκάσει τις εταιρίες τυποποίησης από το να δηλώσουν ότι αγόρασαν  το ελαιόλαδο μετά την αύξηση των τιμών», σημείωσε ο κ. Gallego και συμπλήρωσε ότι «Δεν θα προκαλούσε εντύπωση, οι εταιρίες διακίνησης να αντιμετωπίσουν προβλήματα αποθεμάτων καθώς εάν συνεχίσουν να προσπαθούν να αγοράσουν από τις συσκευάστριες εταιρίες (άρα και τους παραγωγούς) σε τιμές χαμηλότερες από αυτές που προκύπτουν από την κατάσταση της αγοράς, είναι πιθανό να βρεθούν χωρίς προμηθευτές».

Οι παραπάνω εξελίξεις υπογραμμίζουν την έντονη πίεση που ασκούν οι εταιρίες διακίνησης για να εξασφαλίσουν χαμηλές τιμές σε βασικά είδη, όπως το ελαιόλαδο, προκειμένου να προσελκύσουν νέους πελάτες, μεταφέροντας όμως το τίμημα στις εταιρίες τυποποίησης και άρα και στους παραγωγούς. «Αυτά τα επίπεδα τιμών πώλησης μπορούν να καταστρέψουν πολύ κόσμο», επισημαίνει ο εκπρόσωπος των συνεταιρισμών κ. Gallego αναφερόμενος στα περιθώρια κέρδους των τυποποιητήριων εταιριών υπό την πίεση των μεγάλων εταιριών διακίνησης.

Ταυτόχρονα, ο κ. Gallego επεσήμανε ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί εξαιτίας της μικρής φετινής παραγωγής σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο ενώ συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι «Όταν μειώνεται το ελαιόλαδο στην Χαέν (Ανδαλουσία) φαίνεται το αντίκτυπο στην παγκόσμια αγορά».  
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία