BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Ανοίγει τις πύλες της η «Zootechnia 2015»

«Aπό το εξωτερικό οι 537 από τους 849 συμμετέχοντες», κατά τον πρόεδρο της Δ.Ε.Θ –Helexpo Τ. Τζήκα.

Ανοίγει τις πύλες της η «Zootechnia 2015»

1
0

Με παρούσες όλες τις μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις της κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας, οι οποίες θα δώσουν μια γεύση από τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, είτε πρόκειται για σημαντικά είδη παραγωγικών ζώων, είτε για μηχανήματα, εξοπλισμό, υπηρεσίες κι έρευνες υποδέχεται το κοινό η 9η διεθνής κλαδική έκθεση «Zootechnia 2015», που ανοίγει τις πύλες στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ 29 Ιανουαρίου και 1ης Φεβρουαρίου.

Η φετινή διοργάνωση παρουσιάζεται αισθητά αναβαθμισμένη ποσοτικά, αλλά και ποιοτικά σε σημείο που να προσομοιάζει στην περσινή, ιδιαίτερα επιτυχημένη, Agrotica και να δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα, ΔΕΘ – Helexpo να δηλώνει ότι κάνει ποδαρικό στο εκθεσιακό «καλεντάρι» του 2015, με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

«Πρόκειται για μια πολύ ενθαρρυντική έναρξη της νέας χρονιάς, καθώς στη συγκεκριμένη έκθεση οι περίπου 537 εκθέτες επί συνόλου 849 συμμετοχών, προέρχονται είτε άμεσα, είτε έμμεσα από το εξωτερικό», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, κατά τη συνέντευξη τύπου, που δόθηκε την Τρίτη 27 Ιανουαρίου, για την 9η Zootechnia 2015.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που γνωστοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, συνολικά στη φετινή Zootechnia θα συμμετάσχουν 849 εκθέτες, έναντι 578 στην Zootechnia του 2013. Αντίστοιχα, σε επίπεδο εκθετήριου χώρου, στη φετινή διοργάνωση η έκθεση εκτείνεται σε 9 περίπτερα (περίπου το 80% του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου) και 12.938 τ.μ., έναντι 9.600 τ.μ. στην προηγούμενη διοργάνωση. Οι ξένες εκθεσιακές συμμετοχές δε, προέρχονται συνολικά από 37 χώρες, οι οποίες εκθέτουν τα προϊόντα τους είτε άμεσα, είτε εμμέσως, μέσω αντιπροσώπων.

Αναμένεται πλήθος εμπορικών επισκεπτών από τη Ν.Α. Ευρώπη

«Η Zootechnia είναι η μοναδική εξειδικευμένη έκθεση στον τομέα των παραγωγικών ζώων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια κι ως εκ τούτου προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ποζρικίδης για να προσθέσει ότι «ήδη μας έχει γίνει γνωστό ότι αναμένονται στην έκθεση group εμπορικών επισκεπτών από γειτονικές χώρες, στις οποίες έχει υλοποιηθεί εκτεταμένη διαφημιστική καμπάνια».

Με πρωτοβουλία της διοργανώτριας αρχής, επίσης, κατά τη διάρκεια της «Zootechnia» θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες από Ρωσία, Βέλγιο, Καζακστάν, Κύπρο, Λίβανο και την πΓΔΜ, οι οποίοι θα συναντηθούν αποκλειστικά και μόνο με τους εκθέτες της έκθεσης.

Εμπιστοσύνη στη Zootechnia παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες

«Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και την κακή κατάσταση της αγοράς, οι εκθέτες εμπιστεύονται αυτό το σημαντικό γεγονός για τον πρωτογενή τομέα», σημείωσε από την πλευρά του ο project manager της Zootechnia 2015, κ. Βασίλης Σπύρου και πρόσθεσε πως στην έκθεση εκτός από τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, το «παρών», θα δώσουν και όλοι οι φορείς που διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην αγροτική παραγωγή και ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται παρουσία από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, από Οργανισμούς Ελέγχου και Πιστοποίησης Προϊόντων, από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, την Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ), το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης-Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ευρύ θα είναι και το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της «Zootechnia», δεδομένου ότι μεταξύ άλλων θα διοργανωθεί ημερίδα για την επανεκκίνηση της αιγοτροφίας και το ξεκίνημα της ονοτροφίας και η παρουσίαση μιας πρότυπης καθετοποιημένης μονάδας με αυτό το αντικείμενο. Φορείς διοργάνωσης των συγκεκριμένων εκδηλώσεων είναι η ΔΕΘ-Helexpo, το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Βόλου-Αίγα φυλής Σκοπέλου και οι εταιρείες WESTFALIA Technologies, EUROCO ΑΕ και SOSTAR.

Παράλληλα, σε ημερίδα που πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μαζί με τη ΔΕΘ-Helexpo θα αναλυθούν θέματα για την υδρόβια παραγωγή και τις υδατοκαλλιέργειες, ενώ θα πραγματοποιηθεί επίσης και το 5o Pet Festival, φέρνοντας το κοινό πιο κοντά στον κόσμο των κατοικίδιων ζώων. Εντυπωσιακό αναμένεται και το Σαλόνι Αλόγου, ενώ την τιμητική του θα έχει και ο ελληνικός βούβαλος, καθώς θα αποτελέσει κεντρικό θέμα σε σχετική ημερίδα, όπως και το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής.

Επόμενες εκθέσεις και διεθνοποίηση

Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων, εξάλλου, ο κ. Τζήκας υπογράμμισε πως με τη «Zootechnia» η ΔΕΘ-Helexpo εισέρχεται δυναμικά σε μία χρονιά που είναι εμπλουτισμένη με καινούρια εκθεσιακά γεγονότα και με μεγάλη έμφαση από την πλευρά του εκθεσιακού φορέα στο πεδίο της εξωστρέφειας και των διεθνών συνεργασιών.

«Το μεγάλο θέμα μας από εδώ και πέρα είναι η διεθνοποίηση και η εξωστρέφεια της ΔΕΘ-Helexpo μέσα από συνεργασίες και νέα προϊόντα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Έκθεσης και αποκάλυψε πως «βρισκόμαστε σε συζητήσεις με διεθνείς εκθεσιακούς φορείς και σε κατάλληλο χρόνο θα κάνουμε ανακοινώσεις». Ο πρόεδρος της ΔΕΘ - Helexpo, είπε ακόμη πως δεν θεωρεί πως από την πλευρά της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει αντίδραση στη διεθνοποίηση της ΔΕΘ, καθώς το Σεπτέμβριο που ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της, είχε ενημερωθεί κι ήταν σύμφωνος με την ακολουθούμενη πολιτική της εξωστρέφειας.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, σημείωσε από την πλευρά του πως μέχρι τις αρχές Μαρτίου, η ΔΕΘ-Helexpo έχει να διοργανώσει, εκτός από τη Zootechnia τις εκθέσεις Energy Tech, Infacoma, Detrop-Oenos κι Ελλήνων Κόσμημα, οι οποίες συνολικά έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την εταιρεία.

Να σημειωθεί, τέλος, πως οι ώρες λειτουργίας της «Zootechnia» είναι τις καθημερινές και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου από τις 10:00-19:00 και το Σάββατο 31 Ιανουαρίου από τις 10:00-20:00 και πως η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών και του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων.

Επίσημη Τράπεζα είναι η Εθνική Τράπεζα, Υποστηρικτής η Εγνατία Οδός και Χορηγός η Skyserv.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία