BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Συνέδριο με τις εξελίξεις στον τομέα γάλακτος στη Θεσσαλονίκη

Οι εξελίξεις και οι προκλήσεις στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων από πρόβατα, αίγες και βοοειδή (σ. σ. μηρυκαστικά εν γένει), πρόκειται να απασχολήσουν τις εργασίες του συνεδρίου με θέμα «Γαλακτοπαραγωγός κτηνοτροφία στη Νότια Ευρώπη», που ξεκινά την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί μια ημέρα μετά, στη Θεσσαλονίκη.

Τα μαζεύουν για το γάλα

1
0

Στο συνέδριο, που θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο Βεργίνα του Συνεδριακού Κέντρου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στο 6ο χλμ Χαριλάου-Θέρμης, με ώρα έναρξης 3 μ.μ., έχουν προσκληθεί ειδικοί από μεσογειακές χώρες με ειδίκευση σε τομείς αιχμής για την κτηνοτροφία.

Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τη δυναμική των διαφόρων τομέων της κτηνοτροφίας στην νότια Ευρώπη σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ θα γίνει επίσης μια διεπιστημονική προσέγγιση των μεθόδων εκτροφής.

Συγκεκριμένα, θα διερευνηθούν θέματα που αφορούν στην έρευνα, στις μεθόδους παραγωγής, στην παραγωγή νέων προϊόντων, στην ποιότητα και στην ασφάλεια, καθώς και στην κοινή γεωργική πολιτική (ΚΑΠ). Έμφαση θα δοθεί στη δυναμική του τομέα της κτηνοτροφίας και τη σημασία του για την αειφόρο ανάπτυξη, ενώ ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στον καθορισμό στρατηγικών για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των κτηνοτροφικών επιχειρήσεων. Επίσης, θα παρουσιαστούν αποτελέσματα από το ερευνητικό έργο SOLID (www.solidairy.eu) που σχετίζονται με την περιοχή της Μεσογείου.

Το συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους στους διάφορους κλάδους της κτηνοτροφίας και ιδιαίτερα σε εκείνους που ασχολούνται με την έρευνα στην Ζωική παραγωγή, τα στελέχη των κτηνοτροφικών επιχειρήσεων και των μονάδων μεταποίησης, καθώς και σε μεμονωμένους παραγωγούς και ενώσεις παραγωγών. Επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η ελληνική (για τους ξένους ομιλητές θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση).

Για το συνέδριο δεν υπάρχει κόστος εγγραφής, αλλά υπάρχει ένας περιορισμένος αριθμός θέσεων. Η τελική προθεσμία εγγραφών ήταν η 1η Σεπτεμβρίου αλλά υπάρχει ακόμα περιθώριο για περίπου 15 θέσεις. Για να εγγραφείτε παρακαλώ πηγαίνετε στο σύνδεσμο: http://goo.gl/forms/zgDM03s20N

Πληροφορίες για το Συνέδριο: 

Γεώργιος Αρσένος, ΑΠΘ

Τηλ. 2310 999988, Κιν. 6937304700

Email: arsenosg@vet.auth.gr

http://www.facebook.com/ErgastirioZootechnias

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία