BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Αυξάνουν μερίδια αγοράς στη Γερμανία τα σταφύλια χωρίς κουκούτσια

Το μερίδιο των σκουρόχρωμων και ροζ σταφυλιών χωρίς κουκούτσι αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια στην αγορά της Γερμανίας, με το ποσοστό από 4,6% επί των πωλούμενων ποσοτήτων το 2006-2007 να φτάνει το 14,9% το 2014-2015.

Τρέχουν οι αιτήσεις για χορήγηση δικαιωμάτων φύτευσης οινάμπελων

1
0

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, μεταξύ Σεπτεμβρίου 2014 και Αυγούστου 2015, η κατανάλωση σταφυλιών ανά νοικοκυριό ανήλθε σε 5 κιλά, ποσότητα που αντιστοιχούσε στο 5,8% των συνολικών αγορών φρούτων. Έτσι τα σταφύλια κατέλαβαν την πέμπτη θέση μετά τα μήλα, μπανάνες, πορτοκάλια και κλιμεντίνες στην λίστα των περισσότερο δημοφιλή φρούτων.

Η υψηλή περίοδος κατανάλωσης είναι μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου με τις πωλήσεις να αντιστοιχούν στο 47% των συνολικών ετησίων πωλήσεων. Την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου παρατηρούνται οι χαμηλότερες πωλήσεις εξαιτίας κυρίως του έντονου ανταγωνισμού από τα μούρα.

Οι τιμές για τα σταφύλια χωρίς κουκούτσια είναι συνήθως κατά 30% υψηλότερες σε σχέση με τις ποικιλίες που έχουν κουκούτσια. Την ανωτέρω χρονική περίοδο, η μέση τιμή καταναλωτή για ανοιχτόχρωμα χωρίς κουκούτσια κυμάνθηκε σε περίπου 3,37 ευρώ ανά κιλό.

Το 51% των πωλήσεων έγινε μέσω καταστημάτων discounter και το 25% μέσω των παραδοσιακών σούπερ μάρκετς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία