BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Το βασικότερο ραντεβού του κλάδου κρέατος, από τις 30 Σεπτέμβρη έως και τις 2 Οκτώβρη ‘16

Στο αποκορύφωμά τους έχουν φτάσει οι προετοιμασίες για το σημαντικότερο ραντεβού του κλάδου κρέατος, την έκθεση MEAT DAYS, η 5η διοργάνωση της οποίας θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου, 1 και 2 Οκτωβρίου, όπως πάντα στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στα Σπάτα Αττικής.

Το βασικότερο ραντεβού του κλάδου κρέατος, από τις 30 Σεπτέμβρη έως και τις 2 Οκτώβρη ‘16

2
0

Η έκθεση διοργανώνεται από την εταιρεία o.mind creatives, που διαθέτει 15ετή και πλέον εμπειρία στη διοργάνωση κλαδικών εκθέσεων και από την ομάδα του περιοδικού MEAT PLACE, που εργάζονται πυρετωδώς και με την καλύτερη διάθεση για την πραγματοποίηση άλλης μια επιτυχημένης έκθεσης που θα δικαιώσει όσους συμμετέχουν αλλά και όσους την επισκεφτούν.

Κάνοντας μια αναδρομή στην πορεία της έκθεσης θα αναφέρουμε ότι πρωτοξεκίνησε το 2012 με δειλά βήματα και με τις καλύτερες προοπτικές και κατάφερε μέσα σε 5 μόλις χρόνια να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως η σημαντικότερη και μεγαλύτερη έκθεση που είναι αμιγώς αφιερωμένη στον κλάδο του κρέατος, των προϊόντων του και των εξοπλισμών κρεοπωλείων και επιχειρήσεων μαζικής εστίασης.

Η διοργάνωση παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών και απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα επαγγελματιών: Κρεοπώλες, εμπόρους και  αντιπροσώπους κρέατος, εκτροφείς, σφαγεία, αλλαντοποιίες, βιομηχανίες κρέατος, παραγωγούς, κτηνοτρόφους αλλά και αγοραστές του κρέατος, δηλαδή, supermarkets, εστιατόρια, αλυσίδες fast food, ψητοπωλεία κ.α.

 

Εκθέτες και εκθέματα

Καθ’ όλο το τριήμερο που διαρκεί η έκθεση οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν τα παρακάτω εκθέματα και να συναντήσουν τους εξής επαγγελματίες – εκθέτες:

  • Προϊόντα κρέατος, κρεατοσκευάσματα, αλλαντικά, πουλερικά
  • Εκτροφείς βοοειδών και αμνοεριφίων
  • Χοιροτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες
  • Αντιπροσώπους κρέατος και πουλερικών
  • Εταιρείες εμπορίας μπαχαρικών, καρυκευμάτων και πρώτων υλών για τη βιομηχανία τροφίμων
  • Βιομηχανικό εξοπλισμό και μηχανήματα: Σφαγειοτεχνικό εξοπλισμό, μηχανήματα επεξεργασίας κρέατος και πουλερικών, μηχανήματα κτηνοτροφικού και πτηνοτροφικού εξοπλισμού
  • Τεχνολογίες πληροφορικής για λιανική και βιομηχανία, ιχνηλασιμότητα, ποιοτικός έλεγχος, ζυγιστικές - ταμειακές μηχανές, μηχανοργάνωση
  • Μηχανήματα και τεχνολογίες συσκευασίας προϊόντων κρέατος
  • Υλικά συσκευασίας, ταψάκια, τελάρα, κιβώτια, πλαστικές παλέτες κ.α.
  • Εξοπλισμό ψυκτικών μηχανημάτων, βιτρίνες κρεοπωλείων, θαλάμους ψύξης, καταγραφικά θερμοκρασίας κ.α.
  • Επιχειρήσεις επαγγελματικού εξοπλισμού καταστημάτων, π.χ. κιμαδομηχανές, ζαμπονομηχανές, πάγκους, μαχαίρια, τσιγκέλια κ.α.
  • Εξοπλισμούς & υπηρεσίες Food Logistics
  • Εταιρείες πιστοποίησης, ειδικών συμβούλων, καθαρισμού και απολύμανσης

 

Πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων

Παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χαρακτηρίζονται από μεγάλη συμμετοχή οι πολλές και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, που υλοποιούνται στο πλαίσιο της έκθεσης MEAT DAYS, καθ΄όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Αυτές περιλαμβάνουν το διοικητικό συμβούλιο και την ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών- ΠΟΚΚ για τα νέα δεδομένα που αφορούν τους επαγγελματίες κρέατος, ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων  Τροφίμων / ΠΕΤΕΤ, ημερίδα του περιοδικού MEAT PLACE για το ελληνικό κρέας και τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου, διαγωνισμό κρεοπωλών BLACK BOX, δημιουργία πρωτότυπων παρασκευασμάτων και παρουσίαση πρότυπης βιτρίνας γαλλικού κρεοπωλείου, γευσιγνωσίες, σεμινάρια και προβολή τεχνικών κοπής κ.α.

Φέτος, αξίζει να σημειωθεί, ότι οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στα σύγχρονα ψητοπωλεία τύπου ΜΕΑΤ & GRILL θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς να παράγουν δικά τους κρεατοσκευάσματα, πρωτότυπες συνταγές κρέατος και μοναδικά σουβλάκια.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με σημαντικούς και καταξιωμένους εισηγητές καθώς και με την υποστήριξη φορέων του κλάδου καθώς και κορυφαίων εταιρειών παραγωγής προϊόντων κρέατος.

 

5η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Προϊόντων με βάση το κρέας

Oπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με βάση το κρέας, που αποτελεί μία πρωτοβουλία της διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης με τη συμβολή των επαγγελματικών ενώσεων ΣΕΒΕΚ & ΣΠΑΚΒΕ. Ο διαγωνισμός έχει προσφέρει πολλά οφέλη στους Έλληνες παραγωγούς προϊόντων κρέατος και αφορούν τόσο τις διακρίσεις που έχουν λάβει ήδη από τις προηγούμενες διοργανώσεις, όσο και τις επισημάνσεις που τους έχουν κάνει οι εξεταστές για τη βελτίωση των προϊόντων τους.

Να σημειωθεί ότι οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν ήδη από τις 22 Αυγούστου να δηλώνουν συμμετοχή στην 5η Οργανοληπτική Αξιολόγηση.

(Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε στο τηλ. 210 9010040, info@meatplace.gr, info@omind.gr)

 

Ειδικός τομέας Delicatessen Shop

Ο νέος τομέας Delicatessen Shop, αποτελεί μία καινοτομία της φετινής έκθεσης, καθώς θα έχουν την ευκαιρία οι εταιρείες με προϊόντα delicatessen να συμμετέχουν με εκθεσιακό περίπτερο και να εισέρθουν δυναμικά στο δίκτυο καταστημάτων των κρεοπωλείων, των mini markets και των delicatessen καταστημάτων. Προϊόντα, όπως σάλτσες, μουστάρδες, dressings, μπαχαρικά, ζυμαρικά, τυροκομικά και άλλα πολλά, θα παρουσιαστούν στη φετινή MEAT DAYS 2016.

 

Μαζί 2 ακόμη κλαδικές εκθέσεις

 

Η 5η διοργάνωση της έκθεσης MEAT DAYS 2016 θα διεξαχθεί παράλληλα με δύο ακόμη κλαδικές επαγγελματικές εκθέσεις που αφορούν το τρόφιμο:

· Την 4η διοργάνωση της έκθεσης DAIRY EXPO, η οποία αποτελεί τη μοναδική επαγγελματική έκθεση για τη γαλακτοκομία και την τυροκομία στη χώρα μας.

Διοργάνωση της εταιρείας omind creatives.

· Επίσης παράλληλα στο Hall 3 θα διεξαχθεί και η έκθεση SUPER MARKET – MINI MARKET & ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ, η οποία αποτελεί την έκθεση για το retail και τη μικρή λιανική. Διοργάνωση της εταιρείας RΟΤΑ.

Οι 2 αυτές εκθέσεις διοργανώνονται παράλληλα τις ίδιες ημερομηνίες και η είσοδος των επισκεπτών γίνεται με την ίδια πρόσκληση. Αποτέλεσμα της συνέργειας αυτής είναι η πλούσια επιλογή προμηθευτών και επαφών για επισκέπτες και εκθέτες.

 

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

 

Παρασκευή,  30 Σεπτεμβρίου  10.00 – 20.00

Σάββατο,       1 Οκτωβρίου      10.00 – 20.00

Κυριακή,       2 Οκτωβρίου      10.00 – 20.00

 

 

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων

Παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χαρακτηρίζονται από μεγάλη συμμετοχή οι πολλές και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, που υλοποιούνται στο πλαίσιο της έκθεσης MEAT DAYS. Αναλυτικά το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, έχει ως εξής:

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου

11.00 – 15.00

5η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με βάση το κρέας

Διοργάνωση: o.mind creatives – ΣΕΒΕΚ - ΣΠΑΚΒΕ

Χώρος εκδηλώσεων / Hall 2

14.00 - 18.00

Ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων / ΠΕΤΕΤ

Τίτλος: «Κρέας - γαλακτοκομικά, από την θεωρία στην πράξη»

Διοργάνωση: ΠΕΤΕΤ

Συνεδριακός χώρος / Hall 2

17.00 – 20.00

Διαγωνισμός κρεοπωλών Black Box

Διοργάνωση: MEAT PLACE - Provil – Bovillage

Χώρος εκδηλώσεων / Hall 2

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου

10.00 – 13.00

Διοικητικό Συμβούλιο (10.00-11.00) και ημερίδα (11.00-13.00) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ

Τίτλος: «Αρμόδια αρχή και σύγχρονο κρεοπωλείο: Αλληλεπίδραση και προοπτικές»

Παρουσίαση της τρέχουσας εικόνας των ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές και συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της νομοθεσίας και του ελέγχου της αρμόδιας αρχής στην χώρα μας.

Διοργάνωση: ΠΟΚΚ

Συνεδριακός χώρος / Hall 2

13.00 – 15.00

«Η αξία και η δυναμική των παρασκευασμάτων στο κρεοπωλείο του μέλλοντος»

Δημιουργία πρωτότυπων παρασκευασμάτων και παρουσίαση πρότυπης βιτρίνας γαλλικού κρεοπωλείου από βραβευμένο Γάλλο εκπαιδευτή – κρεοπώλη, επίτιμο καλεσμένο της Bovillage.

Διοργάνωση: Bovillage

Χώρος εκδηλώσεων / Hall 2

17.00 – 19.00

Ημερίδα του περιοδικού MEAT PLACE

Τίτλος: «Ελληνικό κρέας: Από την παραγωγή και τη μεταποίηση στη λιανική πώληση. Η πορεία του, η δυναμική του κλάδου και οι προοπτικές εξέλιξης της ελληνικής αγοράς κρέατος»

Διοργάνωση: Περιοδικό MEAT PLACE

Συνεδριακός χώρος / Hall 2

18.00 – 19.00

Βράβευση των νικητών του διαγωνισμού Black Box

Διοργάνωση: MEAT PLACE - Provil – Bovillage

Χώρος εκδηλώσεων / Hall 2

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με σημαντικούς και καταξιωμένους εισηγητές καθώς και με την υποστήριξη φορέων του κλάδου καθώς και κορυφαίων εταιρειών παραγωγής προϊόντων κρέατος.

Συνεχής ενημέρωση για την έκθεση MEAT DAYS και τις παράλληλες εκδηλώσεις στο www.meatdays.gr

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία