BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Διπλάσιες εξαγωγές ελληνικού ελαιολάδου στη Ρωσία

Θεαματική αύξηση, σχεδόν διπλασιασμό (ποσοστό +91%), εμφανίζουν οι εισαγωγές ελληνικού παρθένου ελαιολάδου στη Ρωσία το α' εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Υπηρεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Δημοπρασία 120 τόνων ελαιολάδου Δάφνης Σητείας

0
0

Από 1,6 εκατ. δολάρια ΗΠΑ που ήταν το α’ εξάμηνο 2015 οι ελληνικές εξαγωγές παρθένου ελαιολάδου στη Ρωσία άγγιξαν τα  3,1 εκατ. δολάρια ΗΠΑ το α’ εξάμηνο 2016.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη θέση, ως προμηθευτής της ρωσικής αγοράς με παρθένο ελαιόλαδο, με μερίδιο που ανέρχεται στο 10-15%.

Την ίδια ώρα, βάσει των στοιχείων, να σημειωθεί ότι το 2015 οι συνολικές εισαγωγές ελαιολάδου της Ρωσίας ανήλθαν σε 51 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, έχοντας σημειώσει πτώση της τάξης του 53,5%. Η αρνητική αυτή εικόνα των ρωσικών εισαγωγών ελαιολάδου, ωστόσο, φαίνεται ότι βαίνει προς διόρθωση κατά το α’  εξάμηνο 2016, όπου σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 53,3% σε όρους αξίας και 42,6% σε όρους ποσότητας σε σχέση με το α’ εξάμηνο 2015.

Όσον αφορά τους προμηθευτές της Ρωσίας παρθένου ελαιολάδου, κατά την τελευταία τριετία την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ισπανία με μερίδιο σταθερά άνω του 50%, και ακολουθεί στη 2η θέση η Ιταλία με μερίδιο που κινείται γύρω στο 30% και στην 3η θέση η Ελλάδα με μερίδιο που κυμαίνεται από 10-15%. Οι πρώτες πέντε θέσεις συμπληρώνονται με την Πορτογαλία και την Τυνησία (το 2013 την 5η θέση κατέλαβε η Τουρκία, αφήνοντας την Πορτογαλία εκτός πεντάδας), οι οποίες, ωστόσο, καταλαμβάνουν εξαιρετικά χαμηλά μερίδια επί των συνολικών εισαγωγών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία