BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Το Ασύρτικο στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96 με θέμα το «Ασύρτικο στην ηπειρωτική Ελλάδα» θα διερευνηθούν οι εκφράσεις της πιο εκλεκτής λευκής ποικιλίας της Μεσογείου.

Οινική ιστορική αναδρομή από το Wine Club THESSALONIKI ’96

2
0

Όπως μας εξηγούν οι οινοποιοί «υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ των κρασιών του Ασύρτικου από τη Σαντορίνη -που είναι εξάλλου και η πατρίδα της ποικιλίας- από αυτά άλλων περιοχών. Στη Σαντορίνη είναι πιο έντονος ο μεταλλικός χαρακτήρας. Αντίθετα στα Ασύρτικα της ηπειρωτικής Ελλάδας αποκαλύπτεται ο αρωματικός χαρακτήρας της ποικιλίας. Επίσης τα κρασιά της ηπειρωτικής χώρας εμφανίζονται πιο γεμάτα, με περισσότερο σώμα».

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, επεξηγήσεις και «αποκωδικοποιήσεις» στη συνάντησή μας. Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα. Θα δοκιμάσουμε, τυφλά όπως πάντα, κρασιά από κάθε γωνιά της ηπειρωτικής χώρας, καταγράφοντας τις διαφοροποιήσεις σε αρωματικά προφίλ και γευστικά στυλ. Κλασικές αλλά και καινούργιες ετικέτες, όλα τους κορυφαία Ασύρτικα.

Μαζί μας θα έχουμε τον οινολόγο και οινοποιό Βασίλη Τσακτσαρλή από το Κτήμα Βιβλία Χώρα και τον επίκουρο καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ Στέφανο Κουνδουρά.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2016 – 2017 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).

Πληροφορίες: Wine Plus: 2310 888311, info@wineplus.gr, www.wineplus.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία