BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Ευκαιρίες για το ελληνικό βαμβάκι γεννά η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις περί πρόθεσης επιβολής δασµών τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Κίνα για µια σειρά από εµπορεύµατα έχουν προκαλέσει για την ώρα ένα δυνατό αλλά µικρής διάρκειας σεισµό στις αγορές.

Ευκαιρίες για το ελληνικό βαμβάκι γεννά η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας

0
1

Για µερικούς αναλυτές αυτός αποτελεί τον κύριο σεισµό, ενώ για άλλους απλά έναν προσεισµό και για την ακρίβεια την έναρξη µιας νέας εποχής για τις αγορές µε πολύ υψηλή µεταβλητότητα.

Στις 4 Απριλίου η αµερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε µια λίστα από 1.333 κινεζικά προϊόντα για τα οποία έχει σκοπό να επιβάλει δασµό εισαγωγής 25%, αξίας δηλαδή 50 δις δολαρίων. Το ίδιο απόγευµα η Κίνα αποφάσισε να επιβάλει επιπρόσθετους δασµούς 25% στην εισαγωγή 106 προϊόντων των ΗΠΑ, όπως σόγια, καλαµπόκι, σιτηρά, βαµβάκι, χηµικά, αυτοκίνητα κ.α., αξίας 980 εκατ. δολαρίων.

Μπορεί ακόµα να µην είναι τελεσίδικη η απόφαση, αλλά και µόνο η ανακοίνωση τέτοιων νέων προκάλεσε µαζικές ρευστοποιήσεις στις αγορές. Τόσο τα χρηµατιστήρια αξιών αλλά και εµπορευµάτων σηµείωσαν σηµαντική πτώση, αλλά µόνο για µια συνεδρίαση.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

13-04-2018 21:30Χρηστος κομοτηνη

Οι ευκαιριες ποιες ειναι; Δεν καταλάβαμε!! Παντα τετοια εποχη, εποχη της σπορας εχουμε ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ... οταν ερχεται ο καιρος για αλωνια..εχουμε ΧΑΜΕΝΕΣ ευκαιριες..!!! Παλι μία απο τα ιδια....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία