BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Σε ξεχωριστό ν/σ ρύθμιση 100 δόσεων και θεσμικά της ΕΒΖ

Ληξιπρόθεσμες οφειλές και νομοθετική πράξη για την ΕΒΖ κατατέθηκαν σε αυτόνομο ν/σ.

Τα πρόσωπα που απαρτίζουν τη νέα Βουλή

1
0

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές κατατέθηκε ως αυτόνομο σχέδιο νόμου, προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς, καθώς αφορά εκατοντάδες εργαζομένους στην ΕΒΖ, αλλά και χιλιάδες πολίτες που θα ωφεληθούν από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρχικά κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης 31 Μαρτίου το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όπως διαβεβαίωνε το γραφείο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Όμως το απόγευμα της επόμενης μέρας, Τετάρτης 1 Απριλίου, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου το έστειλε πίσω στο Μαξίμου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο περιλαμβανόταν και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) σχετικά με ζητήματα που αφορούν την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Η κυρία Κωνσταντοπούλου θέλησε με αυτή την κίνηση να υποδηλώσει πως θα μείνει σταθερή στη δέσμευσή της ότι θα τηρεί τους κανόνες καλής νομοθέτησης και δεν θα δέχεται νομοσχέδια με άσχετες διατάξεις.

Στη συνέχεια το απόγευμα της Τετάρτης και σύμφωνα με non paper του Μαξίμου επανακατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία