BACK TO
TOP
Νομοθεσία

«Δεν μπορεί να αφαιρείται η γύρη απ’ το μέλι»

Ούτε η γύρη ούτε κανένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο της σύνθεσης του μελιού δύναται να αφαιρείται, εκτός αν αυτό είναι αναπόφευκτο κατά την αφαίρεση ξένων οργανικών ή ανόργανων υλών.

Μέλι θαυματουργό και θεραπευτικό

0
0

Αυτό αναφέρεται σε σχετική απόφαση του Γενικού Χημείου του Κράτους, η οποία εγκρίνει την «Τροποποίηση του άρθρου 67 «Μέλι» του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ΚΤΠ) (ΦΕΚ 788/Β΄/31.12.1987) όπως ισχύει, σε εναρμόνιση προς την οδηγία 2014/63/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου «για την τροποποίηση της οδηγίας 2001/110/ΕΚ του Συμβουλίου για το μέλι (ΕΕ L164 της 3.6.2014)».

Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 2 του άρθρου 67 του ΚΤΠ προστίθεται εδάφιο ε) ως εξής:

«ε) η γύρη, ως φυσικό χαρακτηριστικό στοιχείο της σύνθεσης του μελιού, δεν νοείται ως συστατικό, κατά την έννοια του άρθρου 2 παράγραφος 2 στοιχείο».

«Η παρούσα απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως και εφαρμόζεται από την 24η Ιουνίου 2015. Ωστόσο τα προϊόντα που έχουν διατεθεί στην αγορά ή έχουν επισημανθεί πριν από την 24η Ιουνίου 2015 σύμφωνα με το άρθρο 67 του ΚΤΠ όπως ίσχυε, μπορούν να εξακολουθήσουν να διατίθενται στην αγορά μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων».

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία