BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Απούσα η κυβέρνηση από τις αποφάσεις για τα αλκοολούχα

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης μιλά για απουσία της κυβέρνησης στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της 23ης Απριλίου.

Στα Κρητικά Μιτάτα ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

5
0

Για απουσία από κρίσιμες διαδικασίες λήψεις αποφάσεων, που αφορούν την Ελληνική Γεωργία και συγκεκριμένα την εμφιάλωση των αλκοολούχων ποτών, κατηγορεί την κυβέρνηση ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή, η κυβέρνηση ήταν απούσα στην συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας της 23ης Απριλίου, ενώ η συζήτηση που διεξάγεται στο ελληνικό κοινοβούλιο σχετικά με το σχέδιο του Κανονισμού για τα αλκοολούχα και την εμφιάλωσή τους είναι εκπρόθεσμη. Ο Ευρωβουλευτής καλεί μάλιστα την κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, να στηρίξει τις ήδη ψηφισμένες θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κεφαλογιάννης μετά τη συνεργασία που είχε με τους βουλευτές του νομού Λαρίσης Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο οποίος είχε κάνει παρέμβαση στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με επιστολή του και Χρήστο Κέλλα, κατέθεσε με τους συναδέλφους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Γραμματικάκη 34 τροπολογίες που υπερψηφίσθηκαν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την 1η Μαρτίου.

Στις τροπολογίες αυτές περιλαμβάνονται:

1. Η διαγραφή των άρθρων που δίνουν την δυνατότητα επέμβασης της Επιτροπής με εξουσιοδοτικές πράξεις σε κρίσιμα σημεία του Κανονισμού όπως στις κατηγορίες των Αλκοολούχων ποτών (τροποποίηση , ένταξη νέων, κλπ) και στις Γεωγραφικές Ενδείξεις (επισημάνσεις, τρόπος ορισμού Περιοχής Παραγωγής, αποκλίσεις κλπ).

2. Η διαγραφή των άρθρων που επιτρέπουν στην Επιτροπή με πρωτοβουλία της να διαγράφει υπάρχουσες καταχωρημένες Γεωγραφικές Ενδείξεις.

3. Η τροποποίηση των σχετικών διατάξεων που αφορούν στην εμφιάλωση εκτός της Περιοχής Γεωγραφικής Ένδειξης.

Ειδικότερα αναφορικά με εμφιάλωση εκτός της Περιοχής Γεωγραφικής Ένδειξης πέτυχε τροπολογίες σύμφωνα με τις οποίες:

1.Οι υπάρχουσες γεωγραφικές ενδείξεις για τις οποίες έχει ήδη υποβληθεί αντίστοιχος τεχνικός φάκελος πρέπει αυτομάτως να προστατευθούν ως γεωγραφικές ενδείξεις από τον νέο κανονισμό και δεν θα πρέπει να χάσουν την προστασία τους μετά την εφαρμογή της νέας ρύθμισης και

2. Διατάξεις που διασφαλίζουν την προστασία των καταναλωτών θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις παραδοσιακές πρακτικές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία