BACK TO
TOP
Δρώμενα

Έκθεση Παλαιών Αγροτικών Εργαλείων στην Αίγινα

Σπάνια, πια, γεωργικά και άλλα αντικείμενα από την ιδιωτική συλλογή του Ανδρέα Κάππου παρουσιάζει ειδική έκθεση με τίτλο «Έκθεση Παλαιών Αγροτικών Εργαλείων» που πραγματοποιείται στην Αίγινα μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου.

Έκθεση Παλαιών Αγροτικών Εργαλείων στην Αίγινα

3
0

«Είναι σπάνια κομμάτια και αυθεντικά, είναι πολύ παλαιά. Το όμορφο είναι ότι όλα αυτά μαρτυρούν τις παλιές ασχολίες και τα παλαιά επαγγέλματα της Αίγινας που έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή παράγοντα, όπως είναι το θέρισμα, το αλώνισμα, το όργωμα», λέει ο κύριος Γιώργος Μπήτρος, μιλώντας στο Aegina Portal.

Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης οικιακά αντικείμενα, όπως μία παγωτομηχανή, η βεδούρα, ένα δοχείο μέσα στο οποίο συνέλεγαν το γάλα από τα ζώα. «Όλα αυτά έχουν όχι απλά λαογραφική, αλλά και πολιτιστική αξία, γιατί παραπέμπουν σε παλαιότερες δεκαετίες και κυρίως στην παλιά αγροτική ζωή», επισημαίνει ο κύριος Μπήτρος, που αναρωτιέται για την τύχη τους στο μέλλον, αν δεν καταγραφούν και βρουν μία μόνιμη θέση σε κάποιο χώρο. Προτείνει τη δημιουργία τοπικών σημείων παρουσίασης, ανά δημοτική κοινότητα, σε αίθουσες σχολείων που δεν λειτουργούν πια ή άλλους χώρους. «Πρέπει να τα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού», τονίζει.

Στην έκθεση διατίθεται εντελώς δωρεάν ένα 15σέλιδο έντυπο με τίτλο «Το παραδοσιακό αγροτικό σπίτι της Αίγινας και η οικιακή οικονομία» του Γιώργου Μπήτρου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία