Όπως ανέλυσε ο καθηγητής Gro Askgaard από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, η έρευνα αυτή επεσήμανε τη διαφορά κινδύνου ανάμεσα στην κατανάλωση 7 μέρες την εβδομάδα και στην κατανάλωση 5 με 6 ημέρες την εβδομάδα. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά καθώς, διαπιστώθηκε ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνο τελικά να πίνει κανείς κάθε μέρα χωρίς να παραλείπει κάποια γιατί δεν σταματά ολοσχερώς η ηπατική αναγέννηση.
Οι ερευνητές έδωσαν ένα ερωτηματολόγιο στους συμμετέχοντες στο οποίο κατέγραψαν τον τρόπο που ζουν, τις διατροφικές τους συνήθειες, τι ποσότητες αλκοόλ κατανάλωσαν στις ηλικίες των 20, 30, 40 και 50, ενώ τους μέτρησαν την περιφέρεια της μέσης καθώς το κοιλιακό πάχος είναι ενδεικτικός παράγοντας κινδύνου.
Από τους συμμετέχοντες οι 342 διαγνώστηκαν τελικά με κίρρωση ήπατος και οι πληροφορίες τους ήταν πολύτιμες για τους ερευνητές, για να υπολογίσουν τους δείκτες επικινδυνότητας για τους υπόλοιπους, αναφορικά με την ασθένεια.
Ωστόσο, το συμπέρασμα της έρευνας ήταν ότι η καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ επιβαρύνει το συκώτι και υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος εμφάνισης κίρρωσης από ότι η κατανάλωση 5-6 φορές την εβδομάδα.