BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Τις πιθανότητες ηπατικής βλάβης ελαττώνει η μείωση κατανάλωσης αλκοόλ

Τη διάρκεια ζωής μειώνει η παρατεταμένη κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Hepatology. Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 55.197 άτομα, αν σταματήσει η κατανάλωση αλκοόλ έστω και μία μέρα, μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης κίρρωσης του ήπατος.

Πίνουν σαν «ψάρια» οι Αυστραλοί καταναλωτές

2
0

Όπως ανέλυσε ο καθηγητής  Gro Askgaard από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, η έρευνα αυτή επεσήμανε τη διαφορά κινδύνου ανάμεσα στην κατανάλωση 7 μέρες την εβδομάδα και στην κατανάλωση 5 με 6 ημέρες την εβδομάδα. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά καθώς, διαπιστώθηκε ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνο τελικά να πίνει κανείς κάθε μέρα χωρίς να παραλείπει κάποια γιατί δεν σταματά ολοσχερώς η ηπατική αναγέννηση.

Οι ερευνητές έδωσαν ένα ερωτηματολόγιο στους συμμετέχοντες στο οποίο κατέγραψαν τον τρόπο που ζουν, τις διατροφικές τους συνήθειες, τι ποσότητες αλκοόλ κατανάλωσαν στις ηλικίες των 20, 30, 40 και 50, ενώ τους μέτρησαν την περιφέρεια της μέσης καθώς το κοιλιακό πάχος είναι ενδεικτικός παράγοντας κινδύνου.

Από τους συμμετέχοντες οι 342 διαγνώστηκαν τελικά με κίρρωση ήπατος και οι πληροφορίες τους ήταν πολύτιμες για τους ερευνητές, για να υπολογίσουν τους δείκτες επικινδυνότητας για τους υπόλοιπους, αναφορικά με την ασθένεια.

Ωστόσο, το συμπέρασμα της έρευνας ήταν ότι η καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ επιβαρύνει το συκώτι και υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος εμφάνισης κίρρωσης από ότι η κατανάλωση 5-6 φορές την εβδομάδα.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία