BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Ηχηρό παρόν στην 81η ΔΕΦ για τον ΕΦΕΤ

Στη συνολική προσπάθεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ.) για την υποστήριξη της εξωστρέφειας των ελληνικών γεωργικών προϊόντων και τροφίμων καθώς και την ανάδειξη του δυναμικού της αγροτικής παραγωγής του τόπου (http://tif.helexpo.gr/), τόσο για την πρωτογενή παραγωγή όσο και για τα μεταποιημένα προϊόντα συμμετείχε ο ο Ε.Φ.Ε.Τ. στα πλαίσια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στόχος ήταν η ενημέρωση των καταναλωτών και των επιχειρήσεων τροφίμων.

Ηχηρό παρόν στην  81η  ΔΕΦ για τον ΕΦΕΤ

1
0
Πιο συγκεκριμένα, ο Ε.Φ.Ε.Τ. ήταν παρών στα εγκαίνια της 81ης Δ.Ε.Θ., στις 10 Σεπτεμβρίου, διά του Προέδρου του Δ.Σ. και καθ' όλη τη διάρκεια της 81ης Δ.Ε.Θ. με μέλη της διοίκησης και του προσωπικού του ΕΦΕΤ, εντός του περιπτέρου του Υπ.Α.Α.Τ., όπου σε συνεργασία με τους άλλους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου ανταποκρίθηκε στις ανάγκες ενημέρωσης των πολιτών και στα πολύπλευρα ερωτήματά τους.  

Την ημέρα των εγκαινίων της 81ης Δ.Ε.Θ. πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Υπουργού κ. Βαγγέλη Αποστόλου, του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Μάρκου Μπόλαρη και των Γενικών Γραμματέων κ. Νικ. Αντώνογλου και κ. Χαρ. Κασίμη στον εκθεσιακό χώρο του Υπουργείου

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων του Ε.Φ.Ε.Τ. στην 81η Δ.Ε.Θ., τα στελέχη του ήλθαν σε άμεση επικοινωνία με τους επισκέπτες της έκθεσης απαντώντας στις ερωτήσεις τους και διανέμοντας ενημερωτικό υλικό. Το υλικό, υπό μορφή εκλαϊκευμένων τρίπτυχων φυλλαδίων, παρείχε βασικές συμβουλές σχετικά με τα συστατικά των τροφίμων, την ορθή επιλογή τροφίμων το καλοκαίρι, τη διατροφική πυραμίδα, την αποφυγή τροφιμογενών νοσημάτων, την επισήμανση των τροφίμων, τους παθογόνους μικροοργανισμούς στα τρόφιμα, τα πρόσθετα των τροφίμων, τους ορθούς χειρισμούς τροφίμων στο σπίτι, τις ορθές επιλογές όταν τρώμε έξω αλλά και εξειδικευμένους «Οδηγούς Υγιεινής» και φυλλάδια για τη σχέση του Ε.Φ.Ε.Τ. με τις επιχειρήσεις τροφίμων. Στόχος αυτής της προσπάθειας ήταν και η εξοικείωση επιχειρηματιών και καταναλωτών με την ιστοσελίδα του Ε.Φ.Ε.Τ. (http://www.efet.gr), όπου προσφέρεται διαρκής ενημέρωση μέσω των ανακοινώσεων, της ηλεκτρονικής κοινοποίησης προς τους εγγεγραμμένους στο «Newsletter» της ισχύουσας βασικής νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων και μέσω της περιήγησης στο δωρεάν διαθέσιμο προς όλους πλούσιο σχετικό υλικό αναφοράς στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία