BACK TO
TOP
Brand name

Γνωριμία με το εθνικό τυρί της Κύπρου, το Χαλλούμι

Την ταυτότητα του εθνικού τυριού της Κύπρου αποφάσισε να γνωρίσει το Εμπορικό Τμήμα της Πρεσβείας της Κύπρου, μέσα από το κομψό ενημερωτικό βιβλιάριο Χαλλούμι. Στις σελίδες του καταγράφεται η διαδικασία παραγωγής, το οργανοληπτικό profil και οι προτάσεις σερβιρίσματος ή και μαγειρέματός του καθώς και λαχταριστές συνταγές.

Γνωριμία με το εθνικό τυρί της Κύπρου, το Χαλλούμι

0
0
Και επί τη ευκαιρία της δημιουργίας του βιβλιαρίου προσκάλεσε δημοσιογράφους, επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας σε ενημερωτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ο Εμπορικός Σύμβουλος του Εμπορικού Κέντρου της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωσήφ Κυπραίος αναφέρθηκε στη θέση του χαλλουμιού, ως βασικό προϊόν της Κυπριακής οικονομίας, στην ελληνική και την παγκόσμια αγορά, εξηγώντας ότι σκοπός του Εμπορικού τμήματος της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, είναι η συνεχής και περαιτέρω προώθηση του εξαιρετικού αυτού προϊόντος


«Το Χαλλούμι αποτελεί το δεύτερο σημαντικότερο εξαγώγιμο προϊόν της Κύπρου με ποσότητες που αγγίζουν σε αξία τα €130 εκατομμύρια  για το 2016 παρουσιάζοντας αύξηση 30% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Οι εξαγωγές του προϊόντος ακολουθούν μία συνεχή αυξητική πορεία με κύριους εξαγωγικούς προορισμούς το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Αυστραλία, την Αυστρία, την Ελλάδα, τη Δανία, τη Σαουδική Αραβία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, τα στοιχεία των τελευταίων 5 χρόνων δείχνουν μια ιδιαίτερα αυξητική τάση πώλησης χαλλουμιού. Το 2011 οι εξαγωγές του στην Ελλάδα ανήλθαν στα 2,5 εκ. €, ενώ το 2016 στα 4,7 εκ., με πρόβλεψη για το 2017 τα 6,2 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 20% έως και 120% την τελευταία πενταετία. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην ποσότητα εξαγωγής χαλλουμιού στην Ελλάδα - από 400 τόνους το 2011 σε 733 περίπου τόνους για το 2016.

Στη συνέχεια, ο executive chef του ξενοδοχείου The Met Hotel - Thessaloniki Δημήτρης Τσανανάς αναφέρθηκε στη χρήση του χαλλουμιού στην κουζίνα


Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με γευστική δοκιμή εκλεκτά εδέσματα από χαλλούμι σε αρμονικό συνδυασμό  με Κυπριακά κρασιά

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Wine Plus για λογαριασμό του Εμπορικού Κέντρου της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία